Ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a reafirmat, ieri, in timpul vizitei intreprinse in Irak, ca trupele romane vor fi mentinute in aceasta tara atat timp cat va dori Guvernul de la Bagdad, transmite Mediafax. "In acest stadiu, nu avem intentia de a retrage trupele din Irak", a afirmat Ungureanu in timpul conferintei de presa comune cu ministrul irakian al Afacerilor Externe, Hoshyar Zebari. Seful diplomatiei romane a precizat ca retragerea va incepe cand "guvernul irakian va cere acest lucru". "Prezenta romana aici este amicala" si are drept scop "stabilizarea situatiei de securitate din Irak", a adaugat Ungureanu. In prezent, circa 860 de militari romani fac parte din Forta multinationala, alaturi de persoane din alte peste 20 de tari.

Astazi, ministrul roman se va intalni la Moscova cu omologul sau, Serghey Lavrov, va inaugura Consulatul General al Romaniei la Rostov pe Don, va participa la deschiderea Forumului economic romano-rus si se va intalni cu Patriarhul Alexei al II-lea al Bisericii Ruse, care isi disputa cu brutalitate parohiile romanesti din Basarabia. Discutiile pe marginea "lacului rusesc" Marea Neagra nu vor lipsi, fara indoiala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.