Primarul Emil Boc a infirmat declaratiile viceprimarului Boros Janos, sustinand ca nu a fost sunat de SRI pentru a fi avertizat asupra unui posibil conflict interetnic in cazul astuparii gropii din Piata Unirii din municipiu. "Nu am primit nici o informare din partea SRI. I-am spus doar sa opreasca acoperirea gropii pentru a nu alimenta speculatii nationaliste si pentru a nu se crea o tensiune interetnica degeaba", a declarat Emil Boc.

Boros Janos s-a declarat surprins de declaratiile lui Emil Boc. "Am discutat despre groapa si despre expirarea termenului pentru cercetare. (...) Domnul Boc mi-a spus sa opresc acoperirea pentru a nu lasa loc de interpretari. Mi-a spus ca a fost sunat de la Bucuresti, de la nivele inalte, chiar de la SRI". In 1994, la initiativa fostului primar Gheorghe Funar, in Piata Unirii din Cluj-Napoca au fost incepute sapaturi arheologice, actiunea fiind contestata de minoritatea maghiara, care a considerat ca nu se urmareste descoperirea Forului Roman al vechiului oras Napoca, ci daramarea statuii regelui Matei Corvin. In primavara acestui an, autoritatile locale clujene au decis, in urma unei dezbateri publice, acoperirea gropii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.