Desi sustine ca in acest an nu are bani suficienti pentru a acoperi pagubele provocate de inundatii, Guvernul a decis sa aloce 3 miliarde de lei din bani publici (aproximativ 84.000 de euro) pentru tiparirea albumului de arta intitulat "Bisericile de lemn din Maramures". Suma a fost alocata de catre Guvernul Romaniei pentru Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, cea care va realiza albumul, potrivit unei hotarari publicate, miercuri, in Monitorul Oficial.

Acest proiect este una dintre actiunile destinate promovarii imaginii Romaniei in lume. Suma de 3 miliarde de lei a fost luata din bugetul Secretariatului General al Guvernului si adaugata la bugetul Ministerului Culturii si Cultelor. Aprobarea acestui proiect a venit din partea Consiliului interministerial pentru imagine externa, din care face parte, pe langa SGG, si Ministerul de Externe.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.