Aurel Teodorescu, directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, este in a treia zi de greva a foamei. Este hotarat sa nu manance pana cand Parchetul nu solutioneaza plangerea sa impotriva celor 13 persoane fizice care impart contractele nominale trimise de angajatorii spanioli romanilor cu care au mai lucrat. Procurorul general al Romaniei a dispus ieri ca adjunctul sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sa mearga la sediul Oficiului ca sa afle care sunt obiectiile directorului.

Poate, cu aceasta ocazie, se va ocupa cineva si de activitatea Oficiului. Actul prin care aceasta institutie a bagat o firma pe gatul fermierilor spanioli din patronatul Freshuelva pentru a transporta 5.000 de muncitori din Romania in Spania si despre care Aurel Teodorescu afirma ieri ca n-ar exista il prezentam astazi in facsimil.

Anul trecut, firma respectiva o ducea rau cu banii. Conform bilantului publicat pe site-ul Ministerului de Finante, a avut o cifra de afaceri de... 8 milioane de lei, cat doua salarii de gunoier, plus sporul de rusine. Saraci, dar economi. N-au cheltuit un ban tot anul, altfel incat profitul brut este tot de 8 milioane. La atatia bani, este firesc ca la rubrica "salariati" de pe site sa fie lasat locul liber.

Firma se numeste SC Cabinet de Asistenta Juridica Holeiciuc SRL. Cu ajutorul Oficiului pentru Migratii a suflat contractul incheiat intre patronatul spaniol si firma de transport Atlassib, un colos fata de performantele financiare ale cabinetului. Spaniolii s-au trezit instiintati printr-o adresa cu antetul Oficiului si semnatura directorului Aurel Teodorescu, unde trebuie sa verse banii pentru transportul muncitorilor - nu la Atlassib, ci la Holeiciuc. Actul despre care Teodorescu jura ca nu exista a fost inregistrat la Oficiu cu numarul 4717 din 31.03.2005.

Conform Registrului Comertului, Cabinetul de Asistenta Juridica Holeiciuc are sediul in strada dr. Eugen Iosif nr.6, din Bucuresti. N-are alte subunitati sau sedii secundare. Casa de la aceasta adresa pare sa fie o resedinta particulara. N-are nici o firma la poarta sau pe undeva. Nici macar sonerie n-are. Vineri, pe la ora 15.00, nu era nici tipenie.

Actionarii sereleului sunt Octavian Holeiciuc, cu o participare de 98%, Cristina Mascov si Olteanu Cristian, fiecare cu o participare de 1%. Pe Holeiciuc cele 98 de procente l-au costat cat o masa la restaurant - mai putin de doua milioane de lei. El si cu Cristina Mascov mai au un sereleu - European Personnel Consultant SRL. Nici cu asta n-au avut noroc. Conform bilantului pe 2004, firma a avut o cifra de afaceri de 731.362.000 de lei, iar la sfarsitul anului a iesit pe minus - 37.628.000 de lei pierdere.

European Personnel Consultant SRL are ca activitate principala selectia si plasarea fortei de munca, iar ca activitati secundare aproape tot Codul CAEN - peste 200 de pozitii. Ar fi fost mai indicata pentru selectarea si transportul muncitorilor romani in Spania, dar se pare ca Aurel Teodorescu are o pasiune pentru firmele care au ca activitate principala asistenta juridica. A facut o licitatie pentru selectia firmelor pe relatia cu Spania si in caietul de sarcini a trecut ca musai firma castigatoare trebuie sa se ocupe de asistenta juridica. In acest fel, a scos din start din competitie toate firmele cu patalama de la Ministerul Muncii (in subordinea caruia functioneaza si Aurel Teodorescu) pentru intermedierea contractelor de munca in strainatate.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.