Cercetarile in cazul sotului creatoarei de moda, Romanita Iovan, Adrian Iovan, cel care in urma cu doua zile a impuscat mortal un individ necunoscut ce patrunsese in casa lor, sunt in desfasurare, insa procurorii nu se asteapta la o intorsatura de situatie. Anchetatorul care se ocupa de caz, procurorul Andreea Serbanoiu, a declarat ieri ca, pentru a avea noi informatii, se asteapta concluzia autopsiei cadavrului, care va releva, probabil, noi indicii referitoare la modul in care Bogdan Iancu a murit.

Razbunare sau frica?

Serbanoiu a mai precizat ca au fost solicitate mai multe expertize in acest caz, dat fiind faptul ca nu se cunosc cu exactitate detaliile crimei si nici nu exista alti martori in afara de cei doi soti, Romanita si Adrian Iovan. In acest sens, Serbanoiu a explicat ca exista "oarecum neconcordante" intre declaratiile celor doi soti, dar a conchis ca nu se poate pune accent pe acestea, din cauza socului trait de cei doi.

Procurorul a mai afirmat ca sotii Romanita si Adrian Iovan vor mai fi audiati si saptamana viitoare, pentru a clarifica toate aspectele si pentru a corobora declaratiile lor cu rezultatele expertizelor. In plus, pe langa expertizele traseologice si balistice care vor fi efectuate, se va incerca si o reconstituire a evenimentului, pentru a se stabili in amanunt traseul parcurs de infractor in casa familiei Iovan.

De asemenea, vor fi analizate si petele de sange de pe hainele infractorului. Procurorii au recunoscut insa ca va fi foarte greu de demonstrat daca lucrurile s-au petrecut in totalitate asa cum au declarat cei doi, mai ales ca le este practic imposibil sa analizeze sentimentul care l-a determinat pe Iovan sa il impuste pe tanar, razbunare sau frica provocata de aparitia infractorului.

S-a tras de la aproape un metru

Pana in momentul efectuarii expertizelor, insa, se stie doar ca, in urma analizarii armei, au fost gasite facturi de urme suplimentare, ceea ce inseamna ca s-a tras de la distanta mai mica de un metru. De altfel, Adrian Iovan, in declaratia data ieri unui cotidian central spunea ca, dupa ce l-a vazut pe infractor sarind in curte, s-a intors si a vrut sa sune la Politie, dar nu a reusit.

Apoi si-a cautat arma, a luat-o din rastel, i-a pus cartuse, a sunat din nou la Politie, dupa care a coborat la parter. Iovan a marturisit ca l-a gasit pe hot "atarnat" pe o teava de gaze, l-a injurat si l-a intrebat ce cauta acolo, dupa care a vrut sa-l loveasca cu pusca in cap, dar arma s-a descarcat, omorandu-l pe tanar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.