Directorul SRI, Radu Timofte, si presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru, au avut, ieri, o intalnire in cadrul careia au discutat despre accelerarea predarii arhivei fostei Securitati, precum si despre transferarea la Consiliu a evidentei informatizate a dosarelor, transmite Mediafax. Potrivit unui comunicat remis, presei, din partea SRI, CNSAS a preluat, in perioada martie-septembrie anul curent, aproximativ 8.000 metri liniari de documente, continand circa 1.200.000 dosare cu aproximativ 1.400.000 volume.

Totodata, a fost predata si evidenta informatizata pentru dosarele respective. In vederea accelerarii ritmului predarii/preluarii arhivei s-a convenit ca in perioada imediat urmatoare sa creasca frecventa organizarii comisiilor mixte SRI-CNSAS si sa se completeze protocolul comun de cooperare, astfel incat preluarea propriu-zisa a dosarelor sa se realizeze la volum si nu la fila, se arata in document.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.