In cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul PNL in jurul orelor 15:30, premierul desemnat, Calin Popescu-Tariceanu si Dan Voiculescu, liderul PUR, au anuntat ca Partidul Umanist Roman va intra la guvernare alaturi de Alianta D.A.
Conform reporterului Realitatea TV, aflat la fata locului, negocierile cu PUR au durat circa 2 ore. PUR a obtinut un post de vicepremier si urmeaza sa negocieze cateva ministere.Dan Voiculescu a reafirmat ca "Partidul Umanist Roman urmareste prioritar interesul national" si, deoarece "Romania are nevoie de stabilitate politica [...] a convenit cu Primul Ministru despre o formula care sa asigure un guvern cu o stabilitate politica si o sustinere parlamentara".Conform lui Calin Popescu-Tariceanu, PUR si UDMR au o pondere sensibil apropiata si deci reprezentarea acestor partide in guvern va urma aproximativ aceeasi structura. Premierul desemnat a mai mentionat si ca "UDMR a obtinut patru pozitii in viitorul cabinet", dintre care si un post de vicepremier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.