Revolutionarul Sorin Iliesiu (foto) i-a trimis presedintelui Traian Basescu un raport care se constituie in prima initiativa concreta de prezentare a dovezilor care pot determina Presedintia sa condamne regimul comunist. La inceputul mandatului sau, presedintele Traian Basescu afirma ca ar condamna comunismul, dupa modelul Holocaustului, daca i s-ar pune la dispozitie dovezi clare in legatura cu genocidul fizic si moral pus in practica de reprezentantii acestui regim.

Revolutionarul si regizorul Sorin Iliesiu, cel care a facut apel si la demararea procesului comunismului, a intocmit un scurt raport, un rezumat al tuturor datelor si informatiilor adunate de-a lungul anilor pentru a-i usura decizia presedintelui Basescu. Iliesiu arata ca numarul total al detinutilor politici in perioada regimului comunist variaza, fiind estimat intre 500.000 si peste 1.000.000 cazati in peste 230 de locuri de detentie politica.

Datele sunt adunate de la Memorialului victimelor comunismului si al rezistentei de la Sighet, considerat de Consiliul Europei ca fiind printre primele trei locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul Pacii din Normandia si Memorialul de la Auschwitz.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.