Inainte de a avea o stea intre stelele de la Hollywood, Xena, printesa razboinica, si prietena sa Gabrielle au o planeta si un satelit in sistemul nostru solar. Astronomii americani sustin descoperirea celei de-a zecea planete in sistemul nostru solar, pe care au botezat-o Xena, dupa numele cunoscutei eroine fantasy, informeaza Reuters, consultata de Rompres.

Aceasta noua descoperita planeta are si un micut satelit care a fost botezat Gabrielle, dupa numele partenerei de aventuri a eroinei din serialul "Xena, The Warrior Princess". Astronomii care au raportat descoperirea celei de-a zecea planete in sistemul nostru solar in luna iulie, a detectat si satelitul acesteia la data de 10 septembrie a.c., de la Observatorul astronomic Keck din Mauna Kea in Hawaii. Aceasta descoperire urmeaza sa fie tratata pe larg in noul numar al publicatiei "Astrophysical Journal Letters", mai semnaleaza agentia de presa citata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.