In amintirea studentiei, a anilor petrecuti pe mare, seful statului a tinut sa fie prezent, ieri, la deschiderea anului universitar la Academia Navala "Mircea cel Batran", din Constanta, universitate absolvita de presedinte. Evocarea acelor vremuri l-a facut pe Traian Basescu sa lacrimeze in timpul discursului oficial. "Nimeni nu-si iubeste mai mult familia ca marinarul.

Pentru ca nu traieste cu ea. Traieste tot timpul cu dorul de ea, de sotie, de copii, de atmosfera de acasa. Convins ca toate acestea se asaza in construirea omului puternic, dar sensibil". Cel mai bun lucru in aceasta meserie ar fi, in opinia sa, ca iti ofera "sansa extraordinara de a nu depinde de nimeni in evolutia ta profesionala". Iar "deciziile sunt intotdeauna irevocabile. Pentru marinarul Traian Basescu, "ceilalti", de pe uscat, nu pot decat sa iubeasca marea "pana la orizont", dar numai cei de pe punte "stiu sa o respecte", asa cum este ea, "neiertatoare si puternica".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.