Cei care detin permis de vanatoare pot sa vaneze in aceleasi conditii ca pana acum, intrucat autoritatile vor impune un 'Cod al Eticii Vanatoresti>> abia in cursul anului viitor. Potrivit ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, specialistii din subordinea sa lucreaza la codul respectiv, ce va fi inclus in Legea vanatorii, si care are rolul de a stopa "carnagiile vanatoresti", informeaza Mediafax.

"Codul va spune ca daca vrei sa fii vanator, trebuie sa te lupti ca un vanator, nu sa stai intr-un buncar de beton si sa tragi. Perioadele de vanatoare si linistea vanatului trebuie respectate, si, de asemenea, pledam pentru conservarea faunei de vanatoare pe care o avem. Prioritatea nu este sa scoatem la vanzare aceasta fauna, cu o mare valoare, ci sa-i asiguram continuitatea", a spus Flutur. Ministrul se opune in continuare cererii ANSVSA de interzicere a vanatorii in Delta Dunarii, pentru prevenirea gripei aviare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.