Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, lucreaza la un nou proiect al Legii spitalelor, conform caruia medicii vor fi nevoiti sa aleaga intre profesie si conducerea unitatilor sanitare. "Director va fi cel care isi va canaliza intreaga activitate numai pentru conducerea spitalului", a declarat Nicolaescu pentru RadioMix.
Managerii mai multor unitati sanitare din Bucuresti spun ca ar alege mai degraba meseria de medic.

"Deocamdata, este doar un proiect. Dar, daca ar trebui sa aleg, as opta pentru meseria de medic", ne-a spus prof. dr. Dan Tulbure, directorul Institutului Clinic Fundeni. Petre Calistru, directorul Spitalului "Victor Babes" din Bucuresti, a precizat si el ca profesia este mai importanta decat calitatea de manager.

Zilele trecute, Nicolaescu a mai anuntat ca medicii de familie care nu-si consulta fiecare pacient macar o data pe an vor fi sanctionati si le-a reprosat ca foarte multe persoane ajung in spital pentru ca medicii nu s-au ocupat de ele. Medicii de familie se apara: "Cu 12.000 de lei vechi, pusi la dispozitie de MS pentru fiecare pacient de pe lista, nu poti sa faci mare lucru".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.