Seful PNA, Daniel Morar, a trimis la CSM o lista cu 11 dintre subordonatii sai, pe care vrea sa-i elimine din PNA, pe motiv ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu.

Lista lui Morar cuprinde numele a patru sefi ai serviciilor teritoriale PNA. Acestia sint: Ioan Irimie - Cluj, Ioan Otel - Constanta, Alois Imbrea - Iasi, si Constantin Stefanescu - Ploiesti. Aceste servicii au fost criticate deseori pentru ca au rezolvat extrem de putine dosare, cei trimisi in judecata pentru coruptie fiind persoane de "calibru mic". De exemplu, anul acesta procurorii de la PNA Cluj nu au reusit sa trimita in judecata nici macar un dosar de coruptie, iar anul trecut, cea mai importanta ancheta viza un director de spital acuzat ca a luat mita.

Alois Imbrea, seful PNA Iasi, a fost implicat intr-un scandal imobiliar, fiind acuzat ca a primit o locuinta sociala de la Primaria Iasi, pe care a cedat-o ulterior fiului sau, si un apartament de serviciu de la Parchet, in care locuieste de fapt fiica sa.

Otel se prezinta: victima politica

Constanteanul Ioan Otel este unul dintre cei doi procurori care au semnat rechizitoriul in celebrul dosar "Flota". El a declarat ieri ca prezenta lui pe lista lui Morar ar putea avea legatura cu acest dosar. Dar tot Otel este cel pe sub nasul caruia s-a derulat afacerea Mitrea-TV, a inflorit contrabanda din Portul Constanta si s-a dezvoltat reteaua de afaceri din jurul primarului Mazare, fara sa fi produs vreun dosar consistent.

Alt sef la Anchete Speciale

Daniel Morar a cerut si destituirea sefului de la Anchete Speciale din Bucuresti, procurorul Gheorghe Vizitiu. Acest serviciu se ocupa de anchetarea demnitarilor, inaltilor functionari si a magistratilor care au lipsit din bilanturile PNA.

Ceilalti sase magistrati pentru care Morar cere revocarea sint procurori simpli: Nicolae Dorel Pascut, de la Cluj, si Alexandru Chiciu, Carmen Cojocariu, Ioan Ciofu, Gheorghe Stan si Octavian Lupescu, din Bucuresti. Alexandru Chiciu, fost sef al Sectiei a II-a din PNA pina in vara, cind si-a dat demisia inainte ca ministrul Justitiei sa-i ceara destituirea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.