Secretarul de stat Vasile Lupu nu este de acord cu interzicerea vinatului in Delta Dunarii, pentru ca pasarile care pot aduce virusul gripei aviare „nu au ruta prin Romania“.

Vasile Lupu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, a explicat ieri de ce nu este cazul ca in zona Deltei Dunarii sa fie oprita vinatoarea. Potrivit acestuia, pasarile migratoare din Rusia si Kazahstan, care ar putea avea gripa aviara, nu au ruta de zbor prin tara noastra. "In fiecare an pasarile urmeaza o ruta bine stabilita, pe care nu o schimba de la o zi la alta", a spus secretarul de stat. Intrebat de unde detine aceste informatii, Lupu a precizat ca a fost informat de colegul sau, Ilie Mihalache, seful biroului cinegetic.

"Domnul Lupu voia de fapt sa spuna ca nu toate pasarile din Siberia trec pe teritoriul Romaniei, ci doar o parte. Si in conditiile acestea este nevoie de monitorizare si nu de oprirea vinatorii. In principiu, este vorba de rate si giste. O parte dintre ele trec si pe la noi, o parte insa nu trec. Pericol nu exista pentru ca nu avem nici un caz descoperit", ne-a declarat Mihalache, care sustine ca a fost informat de catre reprezentantii Societatii Ornitologice Romane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.