SRI ii acuza pe unii membri ai Colegiului CNSAS ca incearca sa induca mediatic o confuzie privind dosarele fostei Securitati, ceea ce aduce deservicii informarii corecte a opiniei publice.

"Confuzia intre informatiile de interes personal sau public si cele de siguranta nationala, pe care incearca sa o induca mediatic, cu consecventa, unii membri ai Colegiului CNSAS, prin extinderea abuziva a atributiilor institutiei din care fac parte, nu poate aduce decat deservicii informarii corecte a opiniei publice", sustin reprezentantii SRI. Ei afirma ca in aceasta categorie poate fi inclusa si afirmatia potrivit careia SRI a transmis CNSAS ,doar 300 metri liniari" din arhiva fostei Securitati.

In realitate, SRI a transportat in depozitele CNSAS de la Popesti-Leordeni o cantitate de 7.819 metri liniari de arhiva, continand 1.192.500 dosare, cu 1.362.972 volume. Aceasta cantitate se adauga celor peste 900 de metri liniari de arhiva, predati anterior lunii martie a.c. Pana la sfarsitul acestui an, Consiliul va avea in depozitele proprii intreaga cantitate de arhiva stabilita prin Hotararea CSAT nr. 13/2005, inclusiv un sistem informatizat de regasire a dosarelor respective", se arata in comunicat.

Presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, a declarat, martea trecuta, ca intentioneaza sa-i propuna presedintelui Basescu ca SRI sa predea intreaga arhiva a fostei Securitati si sa se desfiinteze dublul sigiliu de pe dosarele din respectiva arhiva. ,Mai sunt opt kilometri liniari de arhiva la SRI si am vrea sa preluam aceasta arhiva dintr-o data, fara sa mai fie verificata fila cu fila", a spus Onisoru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.