Dupa lungi tratative, Apa Nova a fost de acord sa investeasca pana in 2010 aproximativ 200 de milioane de euro, dar a cerut si majorari ale tarifului pentru serviciile de apa si canalizare. Evident, ca si in acest caz, Apa Nova si-a urmarit interesul.
Consilierii generali s-ar putea reuni in aceasta saptamana pentru a discuta noul proiect care prevede si cresterea tarifelor la apa si canal. Apa Nova si-a exprimat disponibilitatea de a majora investitiile pentru derularea proiectului de modernizare a Capitalei, anuntand insa in prima faza o crestere a facturii cu 15%. "Mi se pare corect ca dupa ce investesti 200 de milioane de euro sa ceri si majorarea tarifului. Insa pana acum Apa Nova n-a cerut oficial ajustare de tarif", ne-a declarat Adriean Videanu (foto), primarul general al Capitalei.

Daca va obtine cresterea de tarif convenabila, Apa Nova va incepe in prima faza, lucrari de reconfigurare a retelelor publice de alimentare cu apa in patru zone ale orasului, pentru care investitiile vor ajunge la circa doua milioane de euro. Adrian Carstea, reprezentantul ARBAC (Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal), a spus ca aceasta initiativa este conforma contractului de concesiune semnat de municipalitate si de Apa Nova. Lucrarile de modernizare care urmeaza a fi executate sunt in zona Pasajului Marasesti - 700.000 euro, Strada 11 Iunie - 340.000 euro, Soseaua Viilor - 40.000 euro si Strada Tudor Vladimirescu - 880.000 euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.