Fratii Camataru spera sa respire din nou aerul libertatii. Condamnati la ani grei de de-tentie de Tribunalul Bucuresti, Sile si Nutu Camataru au ajuns sa ceara clementa pana la instanta suprema. Ieri, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie a analizat recursul a 18 persoane din clanul Camatarilor, care au cerut sa fie judecate in libertate, desi au fost condamnate pentru grave infractiuni de crima organizata.

Cel mai linistit a parut a fi Nutu Camataru, care, indiferent de decizia magistratilor, va ramane in arest, el fiind condamnat intr-un alt dosar la 6 ani de inchisoare. In aceasta cauza, Nutu Camataru are de executat 9 ani de detentie, iar fratele sau, Sile - 15 ani. In schimb, Sile Stan, unul dintre acolitii Camatarilor, a incercat sa convinga judecatorii ca este la prima abatere, el nemafiind arestat in trecut. In plus, Sile Stan a declarat instantei ca are probleme de sanatate, avand o forma avansata de diabet.

Cerere de eliberare au facut si fratii vitregi ai Camatarilor - Angela si Costelus. In urma cu doua luni, membrii clanului "Camataru" au fost condamnati - in total - la 181 de ani de detentie pentru proxenetism, trafic cu persoane, lipsire de libertate, organizare de grup infractional de crima organizata, santaj si ultraj contra bunelor moravuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.