Mohammad Munaf ar putea fi extradat in curand din Irak. Asa au declarat surse judiciare care au adaugat ca masura a fost luata in primul rand pentru ca ghidul sa fie confruntat cu partenerul sau de afaceri, Omar Hayssam, in dosarul in care cei doi sunt acuzati de terorism.

Ieri, judecatorii instantei supreme au admis cererea de extradare formulata pe numele lui Munaf de catre statul roman. Mai mult, aceleasi surse, au afirmat ca exista semnale care arata ca solicitarea autoritatilor romane ar putea fi admisa de americani. Dupa extradare, Mohammad Munaf, alaturi de Omar Hayssam, ar putea fi acuzat de instigare la lipsire de libertate, stare de teroare, infractiuni prevazute in legea privind terorismul, si instigare la manifestari contra autoritatilor. La aceasta ora, Munaf este cercetat doar pentru complicitate la rapirea celor trei ziaristi romani.

Cetateanul american de origine siriana a fost ghidul jurnalistilor, rapiti la sfarsitul lunii martie in Irak. Surse judiciare au precizat ca Munaf este detinut de americani intr-o baza in apropiere de Bagdad. Aceleasi surse sustin ca dosarul de terorism intocmit pe numele lui Omar Hayssam, dar si pe cel al lui Mohammad Munaf, va fi finalizat in cateva ziele.
Hayssam il cheama in aparare pe Basescu

La randul lui, Omar Hayssam le-a cerut anchetatorilor ca presedintele Traian Basescu sa fie citat ca martor in dosarul in care sirianul este acuzat de rapirea celor trei ziaristi romani in Irak. Surse judiciare ne-au declarat ca, alaturi de fostul sef al celulei de criza, avocatii omului de afaceri sirian mai cer sa fie audiat si consilierul presedintelui pe probleme de securitate, generalul Constantin Degeratu. Avocatii sustin ca cei doi martori ar putea dovedi nevinovatia clientului lor. Procurorii Parchetului General au la dispozitie o saptamana pentru a raspunde acestei solicitari.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.