Infrangerea din Israel a parut sa-i fi nemultumit mai mult pe oficialii FRF decat pe jucatori sau pe selectio­nerul Victor Piturca. Acesta din urma a semnalat dependenta excesiva de Mutu. Dupa meciul cu Israel, an­tre­nor
Infrangerea din Israel a parut sa-i fi nemultumit mai mult pe oficialii FRF decat pe jucatori sau pe selectio­nerul Victor Piturca. Acesta din urma a semnalat dependenta excesiva de Mutu. Dupa meciul cu Israel, an­tre­norul tricolorilor a de­clarat: “Nu a fost lipsa de determinare, ba, din contra, baietii s-au straduit sa revina dupa ce au jucat in zece oa­meni si au incasat golul. In general, sunt multumit de atitudine si de faptul ca in zece oameni echipa a jucat cum ar fi trebuit sa joace in 11. De la Mutu asteptam mereu ceva deosebit, dar trebuie sa fie si altii care sa isi asume responsabilitati, nu doar el”. IL VA COSTA. Piturca s-a referit si la eliminarea lui Ovidiu Petre: “Il va costa scump. La echipa nationala n-au ce cauta astfel de gesturi. Probabil a facut-o din cauza nervozitatii”. La randul sau, capita­nul Cristian Chivu a spus: “La ince­put am fost cam ametiti, nu am intrat in ritm si s-a cam vazut. Nu e un capat de tara aceasta infrangere”. Singurul jucator care a creat pericole pentru poarta israeliana, Adrian Mutu, a vorbit despre o lipsa de concentrare: “Este o lectie din care vom invata. Nu ma ingrijoreaza rezultatul, ci mai mult jocul nostru. A fost nevoie de doua socuri, cel al eli­mi­narii si cel al golului primit, ca echipa sa joace asa cum trebuie. Nu ne-am concentrat de la inceput, pro­ba­bil din cauza ca a fost primul meci din acest an, si ne-am regasit mai greu. Trebuie sa fim atenti, pentru ca la Euro ne va fi greu si in 11, dara­mite in zece. Ar fi anormal ca aceasta infrangere sa ne demoralizeze. Pana la Euro mai e destul, iar acest test n-a fost concludent pentru valoarea noastra”. Chivu a incercat sa scuze gestul lui Ovi­diu Petre: “El este un fotbalist mai tanar si are multe de invatat. Vine dupa o perioada lunga de cantonament, departe de fa­mi­lie, iti lipsesc multe, devii nervos”. Olandezii si italienii exulta Victoria categorica, scor 3-0, obtinuta de Olanda pe terenul Croatiei l-a umplut de bucurie pe Marco Van Basten. “Acest rezultat va avea impact international. Poate ca acum suntem putin euforici, dar a fost un succes binemeritat in fata unei echipe care si-a creat un nume important in ultimii ani”, a spus selectionerul batavilor. Antrenorul Italiei, invingatoare cu 3-1, acasa, in meciul cu Portugalia, s-a declarat, la randul sau, incantat. “Eu sunt un tip exigent, dar jucatorii mei, atat tinerii, cat si cei mai in varsta, au demonstrat inca o data ca sunt mari”, a spus Roberto Donadoni. Desi Franta a pierdut in Spania cu 1-0, Raymond Domenech nu-si face griji. “Jocul a fost echilibrat si sunt multumit de comportamentul general al echipei. Am pierdut fiindca n-am inscris”, a afirmat antrenorul “cocosilor”.
Israelienii sunt satisfacuti Selectionerul Israelului, Dror Kashtan, a declarat dupa meci: “Nu am mai avut o actiune cu nationala de trei luni si am avut doar doua zile de pregatire, dar era important sa invingem. Pacat ca au fost putini spectatori. Poate nu au venit din cauza vremii. Sper ca in viitor publicul sa vina sa ne sustina, indiferent daca este vorba despre un meci amical sau unul oficial”, a precizat Kashtan. Jerusalem Post noteaza ca, in ciuda victoriei, echipa Israelului a fost “departe de a fi impresionanta”. Amicale Moldova - Kazahstan 1-0 Georgia - Letonia 1-3 Cipru - Ucraina 1-1 Tara Galilor - Norvegia 3-0 Macedonia - Serbia 1-1 Islanda - Armenia 2-0 Ungaria - Slovacia 1-1 Turcia - Suedia 0-0 Malta - Belarus 0-1 Slovenia - Danemarca 1-2 Grecia - Finlanda 2-1 Cehia - Polonia 0-2 Irlanda de Nord - Bulgaria 0-1 Irlanda - Brazilia 0-1 (Robinho '67) Anglia - Elvetia 2-1 (Jenas '40, Wright-Phillips '62 / Eren Derdiyok '58) Austria - Germania 0-3 (Hitzlsperger '53, Klose '63, Gomez '80) Croatia - Olanda 0-3 (Heitinga '9, Huntelaar '36, Hesselink '88) Italia - Portugalia 3-1 (Toni '45, Pirlo '50, Quagliarella '79 / Quaresma '77) Spania - Franta 1-0 (Capdevila '80)
mihai.igirosanu@jurnalul.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.