In contextul in care chinezii se pregatesc pentru sarbatorirea Noului An - Anul sobolanului, proprietarii de fast-food-uri mobile din Thailanda servesc clientilor carne de sobolan, cruda sau gata de mancat, la pretul de 4,82 dolari kilogramul. sobolanii-delicatesa, noteaza Associated Press, nu sunt precum cei care misuna prin gunoaie in orase, ci rozatoare 'curate', prinse pe camp. 'Este o carne mult mai gustoasa decat celelalte. Nimic nu se compara la gust cu carnea de sobolan', a declarat Sala Prompim, unul dintre vanzatori, care spune ca soldurile si ficatul sunt cele mai bune parti. Clientii sunt si ei de acord cu acest lucru, declarand ca papilele lor gustative au fost incantate. 'Este mai bun decat puiul. O sa iau si pentru acasa', a precizat unul dintre ei. Iata si cateva detalii 'interesante' despre felul in care sunt pregatiti sobolanii: ei sunt inecati si apoi fierti in apa clocotita, pentru ca pielea sa le poata fi jumulita mai usor de pe corp. Nasul si picioarele sunt taiate si aruncate, dar capul si coada sunt pastrate, pentru ca oamenii sa stie ce mananca.