Acest produs contine fulgi de cereale - grau, ovaz, secara, porumb -, seminte de floarea-soarelui si fructe uscate - stafide, caise, smochine, banane - minimum 30%. Toate ingredientele provin din agricultura ecologica si sunt certificate ca atare.

Acest produs contine fulgi de cereale - grau, ovaz, secara, porumb -, seminte de floarea-soarelui si fructe uscate - stafide, caise, smochine, banane - minimum 30%. Toate ingredientele provin din agricultura ecologica si sunt certificate ca atare. Este un produs sanatos, de baza pentru micul dejun al intregii familii. Se poate servi cu miere, lapte sau cu un pahar cu suc proaspat de fructe, preparat in casa.

NUTRITIE. Majoritatea nutritionistilor sunt de acord ca cerealele reprezinta alimentele cu cea mai mare valoare nutritiva, scrie profesorul Pavel Chirila in cartea sa "Alimentatia echilibrata a omului sanatos". Spre exemplu, graul contine 12,6% proteine, 70,1% glucide, 7% lipide, 1,6% celuloza si 1,7% cenusa, potrivit sursei citate. Spre deosebire de grau, secara are in compozitie mai putine proteine (8,2%) si lipide (1,5%), dar mai multe glucide (73,2%). Iar fructele constituie o sursa de minerale. De ce sa alegem un produs ecologic in detrimentul unuia conventional? Pentru ca avem garantia ca astfel nu inghitim E-uri, substante chimice de sinteza si alte otravuri continute in alimentele conventionale. Parerea ca alimentele asa-zis "naturale", "sanatoase" provenite de la tarani ar fi lipsite de substante chimice este un simplu mit, deoarece ingrasamintele chimice de sinteza, ierbicidele si pesticidele se folosec deja si in cel mai izolat sat. Astazi suntem in situatia absurda in care putem sa avem certitudinea ca un aliment nu contine pesticide, nitriti, nitrati sau E-uri doar daca este certificat ca ecologic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.