Echipa nationala a pierdut prima partida a noului an, 0-1, pe Stadionul Ramat Gan din Tel Aviv, in fata Israelului.

Au marcat: Golan ('24)
Stadion: Ramat Gan (Tel Aviv)
Arbitru: Duarte Gomez (Portugalia)
Specta
Echipa nationala a pierdut prima partida a noului an, 0-1, pe Stadionul Ramat Gan din Tel Aviv, in fata Israelului.

Au marcat: Golan ('24)
Stadion: Ramat Gan (Tel Aviv)
Arbitru: Duarte Gomez (Portugalia)
Spectatori: 5.000
Eliminat: Ov. Petre ('22)
Ramasi in zece oameni dupa doar 22 de minute, dupa un gest stupid al lui Ovidiu Petre, care l-a lovit fara min­ge pe Cohen, romanii au mai respirat doar prin inventiile izolate ale lui Adrian Mutu. Complet nesustinut de cele doua laturi inexistente ale triunghiului ofensiv, Nicolita si Marica, starul echipei nationale s-a stins pe final, cand a devenit irascibil. Indreptata la prima vedere spre arbitri sau spre fundasii adversi, nervii atacantului Fiorentinei reprezinta de fapt frustrarea unui fotbalist care reali­zeaza ca trebuie sa produca totul de unul singur. Cu exceptia lui Lo­bont si a capitanului Chivu, ceilalti jucatori par a fi doar niste salahori lipsiti de inventivitate. “Nu sunt ingrijorat. Chiar si in zece oameni am dominat jocul si ne-am creat ocazii de a inscrie. Am pierdut pentru ca nu am marcat”, a declarat du­pa meci selectionerul Victor Piturca. Echipele: Israel: Dudu Aouate ('46 Davidovich) ­ Ziv, Ben Haim ('46 Gershon), Avi Strul ('67 Saban). Ben Dayan ­ Benayoun, Cohen, Ohayon ('66 Gazal), Barda - Itzhaki ('46 Ben Shushan), Golan ('59 Baruchyan). Antrenor: Dror Kashtan
Romania: Lobont - Contra ('87 Ogararu), Tamas ('90+1 Moti), D. Goian, R. Stefan ('90+1 Nesu) - Nicolita ('46 Fl. Petre, '83 Bucur), Cocis, Ov. Petre 3, Chivu - Marica ('46 N. Dica), Mutu. Antrenor: Victor Piturca Racit, Codrea a ramas pe banca Anuntat initial titular, Paul Codrea nu a mai putut evolua in meciul de aseara, mijlocasul Si­e­nei acuzand o raceala. In locul lui Codrea, Victor Piturca a inceput partida cu Ovidiu Petre, insa ale­ge­rea selectionerului s-a dovedit neinspirata, stelistul zabovind pe teren doar pana in minutul 22, cand a fost eliminat, pentru ca l-a lovit intentionat cu piciorul in sold pe Cohen. Altfel, la meci a asistat si antrenorul lui Chelsea, israelianul Avram Grant. Adversari Reprezentativa Olandei, pe care Romania a avut-o adversara in preliminariile Campionatului European si cu care se va intalni si la turneul final al competitiei organizate de Austria si Elvetia, in vara, a invins aseara cu scorul de 3-0, in deplasare, echipa similara a Croatiei. Intr-un alt joc-test, o alta oponenta a tricolorilor de la Europene, campioana mondiala en-titre, Italia, a invins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Portugaliei. In fine, Franta, cu care ne vom intalni atat la Euro, cat si in preliminariile pentru CM 2010, a pierdut in deplasare, scor 0-1, in fata Spaniei. Van Basten: “Mutu este crucial” Antrenorul reprezentativei Olandei, Marco Van Basten, considera ca nationala Romaniei este dependenta de jocul lui Adrian Mutu. “Pentru romani, Mutu este crucial”, a declarat tehnicianul echipei care nu a obtinut decat un punct din sase in “dubla” cu “tricolorii”, din cadrul preliminariilor pentru turneul final al Campio­na­tului European. Altfel, Mutu a fost aseara cel mai activ jucator dintre cei utilizati de Victor Pi­tur­ca, atacantul Fiorentinei initiind si cea mai mare ocazie de gol a Ro­maniei, petrecuta in minutul 30, cand Cocis a trimis mingea cu capul in bara transversala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.