DISPUTA - N,astase ,il atac,a pe negociatorul-,sef al PSD
Dupa ce Viorel Hrebenciuc si-a exprimat opozitia fata de revenirea lui Adrian Nastase la varful PSD, fostul premier iese la atac si il acuza pe liderul deputatilor ca da lectii de moralitate, uitand ca, la un moment dat, a fost "unitatea de masura" a coruptiei imputate PSD.

Adrian Nastase i-a declarat astfel public razboi negociatorului-sef al PSD, pornind de la afirmatiile pe care Hrebenciuc le-ar fi facut la Topoloveni, conform carora "partidul i-a dat lui Adrian Nastase tot ce a vrut, de la ministru de Externe pana la prim-ministru" si ca "ar trebui sa inteleaga si sa nu sacrifice partidul pentru interesul sau personal".

"Mi-e greu sa inteleg cum povesteste ca un parinte politic Viorel Hrebenciuc, ce a facut partidul pentru mine. Pot eu sa spun ce a facut partidul pentru Viorel Hrebenciuc. Pot sa imi aduc aminte, de exemplu, ca ani de zile trebuia sa explic ca acea formula in care coruptia de care era acuzat partidul, si unitatea de masura a coruptiei care era Viorel Hrebenciuc la un moment dat... lucrurile astea nu erau corecte. Ca erau exagerari, ca nu s-au adus probe, ani de zile m-am batut cu aceste lucruri", a declarat Nastase, marti seara, la National TV. Ironizandu-l ca "a devenit in momentul de fata omul forte in partid, el stabileste si strategiile, si de guvernare, si politice", fostul premier i-a transmis lui Hrebenciuc ca, avand un astfel de trecut, nu are dreptul sa dea altora lectii. "Mi-e foarte greu sa iau tot felul de lectii de morala, de conduita politica de la unii pe care fie i-am adus eu in politica si care, din punct de vedere al unui minim respect pentru aceste ratiuni, ar trebui sa vorbeasca, nu neaparat sa gandeasca altfel", a spus Nastase.

PARTIDUL - HREBENCIUC. El a tinut, in acest context, sa reaminteasca celor din PSD care cred ca "partidul e Viorel Hrebenciuc", ca istoria sa in partid este "mai veche intr-un fel, si mai speciala" si ca s-a numarat printre cei care "nu au mers cu Petre Roman, ci au mers cu Ion Iliescu si cu FDSN-ul". "Partidul acesta nu a existat inaintea mea si mi-a dat mie. Partidul acesta in mare masura e cumva si rezultatul a ceea ce am facut eu. Iar daca discutam despre PSD, aici chiar as spune ca am avut un rol special, prin fuziunea cu PSDR-ul", a aratat Nastase. Revenind la Hrebenciuc, fostul premier nu a uitat sa aminteasca de rolul pe care liderul deputatilor pesedisti l-a jucat in noaptea cutitelor lungi, de la Confort. "Ii alerga pe unii dintre colegii, presedinti de organizatii, pana si la toaleta ca sa ii convinga sa voteze altfel decat aveau mandat de la colegii din tara", a relatat Nastase. Nu in ultimul rand, fostul premier a contracarat opozitia lui Hrebeniuc privind revenirea sa in prim-planul PSD reluand ideea ca, in acest moment, este nevoie ca toti cei care intr-un fel sau altul au fost marginalizati in partid sa revina, nominalizandu-i pe Miron Mitrea, Sorin Oprescu si Octav Cozmanca.

Citeste si:

DEZVALUIRI
"Pot eu sa spun ce a facut partidul pentru Viorel Hrebenciuc. Pot sa imi aduc aminte, de exemplu, ca ani in sir trebuia sa explic ca acea formula in care coruptia de care era acuzat partidul, si unitatea de masura a coruptiei care era Viorel Hrebenciuc la un moment dat... lucrurile astea nu erau corecte."

REPROS
"Mi-e foarte greu sa iau tot felul de lectii de morala, de conduita politica de la unii pe care fie i-am adus eu in politica si care, din punct de vedere al unui minim respect pentru aceste ratiuni, ar trebui sa vorbeasca, nu neaparat sa gandeasca altfel"

CULISE
"Chiar daca atunci cand trebuie sa creeze o anumita stare de spirit, cum s-a intamplat la Hotelul Confort, ii alergau pe unii dintre colegii presedinti de organizatii pana si la toaleta ca sa ii convinga sa voteze altfel decat aveau mandat de la colegii din tara"
Adrian Nastase - deputat PSD