Comisia Europeana pregateste elaborarea unui nou set de masuri ce vor intari securitatea la granitele externe ale Uniunii Europene.

Noile masuri vor viza monitorizarea imigrantilor si urmarirea infractorilor, scrie publicatia electro

Comisia Europeana pregateste elaborarea unui nou set de masuri ce vor intari securitatea la granitele externe ale Uniunii Europene.

Noile masuri vor viza monitorizarea imigrantilor si urmarirea infractorilor, scrie publicatia electronica EUObserver. Noul pachet legislaviv va fi inaintat in data de 13 februarie, de catre comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Fratini si contine trei propuneri.

SUPRAVEGHERE. Prima se refera la infiintarea unui registru in care sa fie trecute intrarile si iesirile pe si de pe teritoriul UE ale persoanelor care nu provin din Europa, iar Bruxelles-ul vrea sa intensifice activitatea agentiei europene de control al frontierei, Frontex, prin "sporirea” activitatilor comune cu cele ale statelor membre cu granita la mare. CE sustine ca astfel va putea dispune de o mai buna evidenta a calatorilor din afara granitelor UE, care nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Uniunii, putand totodata sa-i identifice si pe acei cetateni straini care locuiesc fara viza pe teritoriul UE. O alta masura se refer si la introducerea ‚''sistemelor automate de control la frontiera”, care impun folosirea tehnologiei biometrice. O alta masura propusa , ce functioneaza in prezent in Australia, este sistemul de autorizare electronica a calatorilor non-europeni, care vor sa patrunda pe teritoriul european, precum si implementarea unui sistem european comun de supraveghere a granitelor terestre si marine, EUROSUR. Toate aceste masuri ar putea intra in vigoare intre 2012 si 2015.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.