Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul lui 2008, potrivit lui Emanoil Negut, presedintele Consiliului de Supraveghere a Fondului. El a reafirmat ca data de listare prevazuta este tot luna decembrie a anului in
Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul lui 2008, potrivit lui Emanoil Negut, presedintele Consiliului de Supraveghere a Fondului. El a reafirmat ca data de listare prevazuta este tot luna decembrie a anului in curs. Negut a mai precizat ca Ministerul Economiei si Finantelor ar putea sa scoata la vanzare un pachet cuprins intre 20% si 30% din capitalul Fondului Proprietatea, pentru listarea la BVB, dar nu s-a luat inca o decizie finala in acest sens. Conform lui Negut, procentul listat trebuie astfel dimensionat incat sa creeze o lichiditate corespunzatoare.
Potrivit calendarului de listare prezentat miercuri, pana la finele lunii martie Guvernul va stabili cota oferita in oferta publica de vanzare a actiunilor Fondului Proprietatea. Ulterior, conditiile de lansare si derulare a ofertei publice pentru listarea la BVB vor fi stabilite prin hotarare de guvern in lunile mai- iunie, iar administratorul de fond va fi selectat in iulie 2008 de o comisie formata prin decizia premierului.
Intrebat despre diferentele dintre termenul avansat in conferinta si cel anuntat in comunicat, Negut a spus ca Fondul va fi pregatit inca din luna iunie sa selecteze administratorul, insa procesul ar putea fi concretizat cel mai tarziu in octombrie din cauza perioadei de concedii din vara.
Tot pana la sfarsitul lunii iulie vor fi selectate atat intermediarul pentru listare, cat si banca depozitara/custodele, vor fi emise reglementarile specifice ale Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) si va fi pregatita documentatia de inregistrare la CNVM si la Bursa. In acelasi interval vor fi elaborate prospectele de inregistrare la CNVM si de listare si va fi pregatita camera de date pentru listare.
Negut a precizat ca 37 de societati sunt interesate sa administreze Fondul, iar numarul lor ar putea creste.
Fondul Proprietatea a initiat o licitatie pentru alegerea evaluatorului, in paralel derulandu-se si un proces de selectie a consultantului financiar.
Costurile operatiunilor pentru listare, inclusiv cele pentru organizarea licitatiilor sunt estimate la 15 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.