7 februarie 2008
COMUNICAT DE PRESA
In sedinta din 7 februarie 2008, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvernul Romaniei si Consiliul Suprem de

7 februarie 2008
COMUNICAT DE PRESA
In sedinta din 7 februarie 2008, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvernul Romaniei si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, sesizare formulata de Presedintele Romaniei, in temeiul art. 146 lit. e) din Constitutie.

Curtea Constitutionala a constatat, cu unanimitate de voturi, ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si Guvern in legatura cu reglementarile adoptate de Guvern, mentionate in sesizare.

In cadrul aceleiasi sedinte, Curtea s-a pronuntat cu privire la cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, formulata de primul-ministru al Guvernului Romaniei.

In urma deliberarii, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi:

1. Constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Presedintele Romaniei, in legatura cu numirea doamnei Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei.

2. In exercitarea atributiilor prevazute de art.85 alin.(2) din Constitutie, Presedintele Romaniei poate refuza, o singura data, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane in functia vacanta de ministru. Primul-ministru este obligat sa propuna o alta persoana.

Decizia Curtii este definitiva si general obligatorie.

Decizia se comunica Presedintelui Romaniei si primului-ministru si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
BIROUL DE PRESA AL CURTII CONSTITUTIONALE

Dan Radu Rusanu: "In functie de motivatia CC, PNL ar putea sa o propuna tot pe Nicolai la sefia Justitiei" Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca exista posibilitatea ca liberalii sa o propuna si a doua oara pe Norica Nicolai pentru postul de ministru al Justitiei, in functie de motivatia Curtii Constitutionale.
"Asa cum am spus si in cazul deciziei Curtii Constitutionale cu privire la CNSAS, nu putem comenta aceste decizii, fie ca ne plac sau ne sunt defavorabile", a declarat Rusanu.
El a adaugat ca PNL va astepta motivatia scrisa a Curtii Constitutionale la decizia luata joi, pentru a vedea daca se poate merge pe aceeasi propunere, Norica Nicolai.

Nu exista conflict de natura constitutionala intre CSAT si Executiv Curtea Constitutionala a constatat, cu unanimitate de voturi, ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si Guvern, in legatura cu reglementarile adoptate de Executiv privind statutul cadrelor militare.

"In sedinta din 7 februarie 2008, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvernul Romaniei si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, sesizare formulata de Presedintele Romaniei, in temeiul art. 146 lit. e) din Constitutie. Curtea Constitutionala a constatat, cu unanimitate de voturi, ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si Guvern in legatura cu reglementarile adoptate de Guvern, mentionate in sesizare", se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.