Vicepresedintele national al PNG si adjunct al lui Gigi Becali, Adrian Muresan, impreuna cu presedintele delegat al organizatiei judetene a partidului din Brasov si cu alti membri ai lumii interlope brasovene au fost retinuti de DNA Brasov, sub acu

Vicepresedintele national al PNG si adjunct al lui Gigi Becali, Adrian Muresan, impreuna cu presedintele delegat al organizatiei judetene a partidului din Brasov si cu alti membri ai lumii interlope brasovene au fost retinuti de DNA Brasov, sub acuzatii grave de santaj, lipsire de libertate si complicitati la aceste infractiuni. Inculpat in acest dosar este si notarul Tudorache, partas cu inculpatii retinuti in specula cu terenuri.

REFUZ LA ARESTARE. Inculpatii Adrian Muresan, Dirjan Marius si Dirjan Radu, Aculov Gabriel, Frandes Adrian, dar si seful delegat al PNG Brasov, Aurel Arisanu, au fost retinuti marti seara de procurori si prezentati ieri Curtii de Apel Brasov cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Judecatorii au respins arestare, admitand o exceptie de necompetenta materiala a DNA in a instrumenta aceasta cauza, ridicata de avocatii acuzatilor. Cu alte cuvinte, infractiunile ar exista, ar fi intemeiate, dar o chichita procedurala a impiedicat incarcerarea speculantilor de terenuri. DNA a declarat recurs, procesul urmand a fi judecat la inalta Curte de Casatie si Justitie. Dosarul priveste speculatii imobiliare insotite de sechestrarea unui om de afaceri din Capitala, proprietar al unui teren extravilan, situat in apropierea Brasovului. Anchetatorii sustin ca proprietarul ar fi fost silit sa-l vanda la pretul de 45.000 de euro, desi valoarea stabilita de specialistii DNA ar fi de minimum 225.000 de euro.

CLIENT AL POLITIEI. Adrian Muresan este binecunoscut la Brasov pentru speculatiile cu terenuri si pentru modul agresiv in care-si promoveaza afacerile, fiind un apropiat al primarului George Scripcaru, care i-a facilitat cateva schimburi de terenuri cu Primaria Brasov. Muresan este un client fidel al Politiei Brasov pentru infractiuni la Legea circulatiei. Pentru aceste infractiuni i s-au constituit doua dosare penale in toamna anului trecut, pentru conducere fara permis, depasire de viteza, infractiuni sub forma continuata. Politistii au propus neinceperea urmaririi penale (NUP), insa procurorii nu au confirmat solutia.

LA FEL CA BECALI. Intrebat de jurnalisti despre retinerea lui, Adrian Muresan s-a ratoit la reprezentantii presei in stilul mentorului si al sefului sau de partid: "Bai uneltelor, voi sa puneti mai putine intrebari, bai uneltelor! Este o inscenare a unui procuror instrumentat politic, am deranjat pe multa lume pentru ca m-am gandit si la altii! Ce, ba, sa fiu purtat eu in catuse?" a declarat Muresan. Mai echilibrat a fost Marius Dirjan, care a rugat presa sa scrie cu obiectivitate despre acest caz, sustinand ca ei sunt nevinovati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.