Cantareata americana Britney Spears a iesit din spitalul din Los Angeles, unde a stat sase zile sub observatie psihiatrica, si si-a reinceput plimbarile prin oras, urmarita de alaiul obisnuit de paparazzi, potrivit imaginilor in direct difuzate de un post american de televiziune, informeaza AFP. Postul de televiziune local Fox 11 a prezentat, miercuri, un mic automobil Mercedes in care se afla vedeta, care circula, aparent fara o tinta precisa, prin cartierele din vestul orasului Los Angeles, mai ales pe celebrul Sunset Boulevard. Aproximativ zece masini ale paparazzi-lor o urmareau, efectuand depasiri periculoase si ruland cu viteza in incercarea de a se apropia de automobilul starului. Cantareata fusese externata cu cateva ore inainte, potrivit publicatiei Los Angeles Times.
Potrivit site-ului accesshollywood.com, vedeta a fost insotita in masina de actualul ei iubit, fotograful Adnan Ghalib. Britney Spears a fost internata in sectia de psihiatrie a spitalului UCLA pe 31 ianuarie, la cererea psihiatrului sau, in cursul unei operatiuni care a mobilizat mai multe zeci de politisti din cauza presiunii mediatice intense la care este supusa vedeta. Pe 1 februarie, un judecator din Los Angeles a pus-o pe Britney Spears sub curatela tatalui sau, Jamie Spears, care a devenit si administratorul averii cantaretei. Decizia judecatoreasca ii da lui Jamie Spears autoritate aproape totala pentru a se ocupa cum crede de cuviinta de fiica sa, in varsta de 26 de ani, si pentru a-i administra averea. Acest tip de procedura are loc atunci cand un tribunal stabileste ca un individ major nu este capabil sa se ingrijeasca singur. Site-ul accesshollywood.com informeaza ca, de altfel, Jamie Spears se va muta impreuna cu fiica sa pentru a o supraveghea. Pe 4 februarie, un judecator a decis sa prelungeasca spitalizarea lui Spears cu 14 zile. Potrivit tmz.com, care citeaza surse apropiate cantaretei, Spears a fost externata inainte de incheierea acestui termen, pentru ca "a devenit cooperanta si starea sa psihica este relativ stabila". Luni, acelasi judecator a decis sa emita un ordin de restrictie prin care managerul cantaretei, Sam Lutfi, este obligat sa nu se apropie de Britney Spears si sa nu incerce sa o contacteze, dupa ce mama lui Britney Spears a afirmat ca acesta i-a drogat fiica si a incercat sa-i controleze acesteia viata. Toate aceste scandaluri au avut loc pe fondul bataliei judiciare pentru stabilirea custodiei celor doi copii pe care cantareata ii are cu fostul sau sot, Kevin Federline.
La inceputul lunii ianuarie, Spears a fost transportata la spital cu o ambulanta, pentru o evaluare psihiatrica, la cateva ore dupa ce politia a fost chemata la locuinta cantaretei pentru a ajuta la rezolvarea unei dispute legata de custodia copiilor. Spears a fost externata dupa o zi si jumatate, iar detaliile in legatura cu tratamentul sau nu au fost facute publice. In urma acestui incident, custodia copiilor, Sean Preston, in varsta de 2 ani, si Jayden James, in varsta de 1 an, a fost incredintata fostului sau sot. Cantareata a pierdut si dreptul de a-si vizita copiii. O noua audiere in cadrul procesului de stabilire a custodiei copiilor a fost programata pe 19 februarie.