Primele sectii de vot s-au deschis ieri-dimineata in statul New York, pentru asa-numita "Super Tuesday" (Super-marti), zi in care 24 de state americane vor decide care dintre candidatii lor - democrati si republicani s vor ramane in cursa pentru Ca

Primele sectii de vot s-au deschis ieri-dimineata in statul New York, pentru asa-numita "Super Tuesday" (Super-marti), zi in care 24 de state americane vor decide care dintre candidatii lor - democrati si republicani s vor ramane in cursa pentru Casa Alba din luna noiembrie.

Competitia este foarte stransa in ambele tabere, si nimeni nu risca sa prezica un rezultat. In tabara democrata, Hillary Clinton pastreaza, la nivel national, un avans minim asupra lui Barack Obama. In cea republicana, senatorul John McCain este marele favorit, avand un singur rival de temut, Mitt Romney. Viitorul presedinte va fi unul dintre cei patru. Hillary ar putea fi prima femeie presedinte american, Obama, primul presedinte de culoare, McCain, cel mai in varsta presedinte, iar Romney, primul mormon care ar accede la o asemenea functie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.