Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) vrea sa limiteze cantitatile anuale de produse accizabile cu care o persoana poate trece frontiera dintr-un stat non-UE in Romania. Astfel incercand sa reduca contrabanda, ANV vrea sa reduca cantitatea de tigari
Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) vrea sa limiteze cantitatile anuale de produse accizabile cu care o persoana poate trece frontiera dintr-un stat non-UE in Romania. Astfel incercand sa reduca contrabanda, ANV vrea sa reduca cantitatea de tigari care poate intra in tara la un singur cartus, iar cantitatea de alcool la 0,7 litri.
Informatiile privind produsele aflate in posesia calatorilor vor fi stocate cu ajutorul unui sistem informatizat, iar la depasirea cantitatilor anuale bunurile vor fi considerate cu un caracter comercial.
Intr-o conferinta de presa ce a avut loc ieri, presedintele ANV, Gelu Ştefan Diaconu, a declarat ca in acest caz produsele vor fi confiscate sau proprietarul lor va trebui sa plateasca o taxa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.