Ministerul american al Energiei planuieste sa cheltuiasca 584 milioane dolari pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a cumpara milioane de barili de petrol spre a completa rezerva strategica americana, a anuntat administratia Bush, citata de Reute
Ministerul american al Energiei planuieste sa cheltuiasca 584 milioane dolari pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a cumpara milioane de barili de petrol spre a completa rezerva strategica americana, a anuntat administratia Bush, citata de Reuters, informeaza NewsIn. Suma cheltuita reprezinta capitalul obtinut de pe urma vanzarii a 11 milioane barili de petrol catre o serie de grupuri de rafinare, in toamna anului 2005, aceasta tranzactie fiind menita a contracara efectele reducerii livrarilor de petrol cauzate de uraganul Katrina. Conform mediei preturilor calculate de minister, de 85 dolari pe baril, aceasta suma nu va fi suficienta pentru a inlocui cantitatea vanduta, guvernul vanzand petrolul in 2005 la pretul de 54 dolari barilul. In noul buget pentru anul 2009, Casa Alba a declarat ca Ministerul american al Energiei va folosi aceste fonduri in anul fiscal curent, ce ia sfarsit in septembrie 2008, pentru a-si completa rezervele pana la nivelul de 727 milioane barili de petrol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.