Mut ca pestele a intrat si iesit ieri fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Insotit de avocatul sau, fostul membru al Guvernului Tariceanu s-a intalnit cu anchetatorii anticoruptie vreme

Mut ca pestele a intrat si iesit ieri fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Insotit de avocatul sau, fostul membru al Guvernului Tariceanu s-a intalnit cu anchetatorii anticoruptie vreme de doua ceasuri. El a refuzat ca faca orice fel de declaratii presei, atat la intrarea, cat si la iesirea din cladirea DNA.

DOSARUL CALTABOSII. Decebal Traian Remes este cercetat alaturi de alt fost ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, si de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, in de-acum celebrul dosar supranumit "Remes si caltabosii". Acuzatia oficiala formulata la adresa fostului ministru si pentru care seful statului a avizat declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala impotriva lui Remes este aceea de trafic de influenta. Gheorghe Ciorba este acuzat pentru doua infractiuni de cumparare de influenta, iar Ioan Avram Muresan de complicitate la aceste fapte. "Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, invinuitul Muresan Ioan a inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 de lei si a sumei de 15.000 euro de la invinuitul Ciorba Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului roman, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului. In acelasi scop, invinuitul Ciorba Gheorghe, prin intermediul lui Muresan Ioan, a promis ca va oferi si un autoturism de lux", potrivit comunicatului DNA. (Violeta Fotache)

Tic-tac la ANT Supermediatizarea cazului Remes a determinat oficialitatile sa fie mult mai atente atunci cand vine vorba de primirea unor cadouri. O dezvaluire interesanta a fost facuta de presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT), udemeristul Kovacs Peter, pe blogul sau personal. El anunta ca, recent, dupa o intalnire cu directorii Directiilor Judetene pentru Tineret (DJT), ce a avut loc la Sibiu, cineva a incercat mituirea sa cu un ceas de mana. "Pe ordinea de zi figura si discutia despre bugetele acestor directii. Mentionez ca la aprobarea sumelor, ultima semnatura este a mea. In pauza, unul dintre directori a venit la mine, mi-a povestit despre investitiile pe care doreste sa le efectueze in 2008 si suma de care ar avea nevoie pentru a le realiza. Dupa sedinta m-a urmarit in parcare si mi-a pus in mana un caltabos care facea tic-tac, adica un ceas de mana", precizeaza seful ANT. El a omis insa sa reclame fapta la autoritati si subliniaza ca va proceda la fel si cu urmatoarea tentativa de mituire a sa, preferand s-o anunte in presa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.