Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti miercuri dupa-amiaza, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al unitatii, Valentin Calu. Echipa medicala multidisciplinara care s-a ocupat

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti miercuri dupa-amiaza, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al unitatii, Valentin Calu. Echipa medicala multidisciplinara care s-a ocupat de regizor si care a evaluat starea de sanatate a acestuia a luat in calcul posibilitatea externarii acestuia inca de la sfarsitul saptamanii trecute.

Nicolaescu, care a fost spitalizat timp de aproape o luna, va continua acasa tratamentul medicamentos recomandat de specialisti. Sergiu Nicolaescu s-a internat in Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti la 7 ianuarie, iar a doua zi a fost supus unei interventii chirurgicale, din cauza unui hematom cerebral, pe care medicii l-au drenat.

Valentin Calu explica, ulterior, ca hematomul subdural cronic a aparut acum doua luni, in urma unei cazaturi. Dupa doua zile, regizorul a ajuns din nou la Sectia de Anestezie Terapie Intensiva, din cauza unor tulburari de ritm cardiac. Dan Voinescu, seful clinicii de neurochirurgie, declara ca exista riscul sa apara si alte hematoame, ca starea pacientului era buna si ca acesta primeste medicatie anticoagulanta.

Hematomul subdural cronic este o afectiune a persoanelor in varsta si reprezinta o acumulare de sange intre cutia craniana si creier. In acest caz a aparut pe fondul unor tare preexistente. Traumatismul cranian pe care l-a suferit Nicolaescu a fost minor, dar, pe fondul acestei afectiuni, s-a produs acumularea de sange, care a impus interventia chirurgicala din ziua de 8 ianuarie, a adaugat doctorul. Nicolaescu a fost supus unei noi interventii chirurgicale din cauza reaparitiei hematomului. Evolutia sa postoperatorie a fost favorabila si a reinceput procedurile de recuperare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.