Premierul francez Francois Fillon si-a exprimat miercuri "sprijinul" pentru un profesor inculpat pentru ca a palmuit un elev nerespectuos, considerand ca acest gest nu este "niciodata o solutie buna", dar ca subliniaza necesitatea stabi

Premierul francez Francois Fillon si-a exprimat miercuri "sprijinul" pentru un profesor inculpat pentru ca a palmuit un elev nerespectuos, considerand ca acest gest nu este "niciodata o solutie buna", dar ca subliniaza necesitatea stabilirii disciplinei, relateaza AFP.

"Nu este acceptabil ca un elev sa califice un profesor drept idiot, este o greseala care ar merita, se pare, o sanctiune mai dura decat cea adoptata (trei zile de suspendare-n.r.) si deci da, il sustin pe acest profesor", a precizat premierul francez.

"Nu este intotdeauna o solutie buna sa palmuiesti un elev, insa in acelasi timp sustin profesorii care au nevoie de un pic de disciplina si un pic de respect pentru a-si putea tine orele", a adaugat Fillon.

Intrebat in legatura cu retinerea profesorului timp de 48 de ore, seful Guvernului a declarat ca nu are "nimic de spus in fata justitiei". "Sincer, in calitate de cetatean si ca parinte al unui elev, da, acest lucru ma socheaza", a adaugat el.

Profesorul, din cadrul unui liceu din nordul Frantei, va fi judecat la sfarsitul lui martie pentru "violenta agravata asupra unui minor", dupa ce a palmuit in clasa un elev in varsta de 11 ani, care il calificase drept "idiot".

Tatal elevului, un jandarm, a depus plangere dupa acest incident. Cazul provocat reactii in randul sindicatelor de profesori si a federatiilor de parinti ai elevilor.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.