Compania va deschide o investigatie alaturi de autoritatile competenteIn urma incendiului ce a avut loc ieri la Rafinaria Petrobrazi compania Petrom a contactat firma norvegiana Det Norske Veritas (DNV), specializata in servicii de management al risc
Compania va deschide o investigatie alaturi de autoritatile competenteIn urma incendiului ce a avut loc ieri la Rafinaria Petrobrazi compania Petrom a contactat firma norvegiana Det Norske Veritas (DNV), specializata in servicii de management al riscului, pentru a investiga cauzele si conditiile incidentului.
Firma contactata asigura servicii in industrii precum petrol, gaze naturale, energie, petrochimie, sanatate, IT, industria alimentara si auto.
Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Dan Pazara, la numai cateva ore de la izbucnirea incendiului mai multi specialisti ai firmei DNV se indreptau spre localitatea Ploiesti. De asemenea, Pazara a mai spus ca Petrom va deschide o investigatie, alaturi de autoritatile competente, privind conditiile in care a avut loc incendiul, in urma careia vor fi stabilite cauzele si pagubele produse. Pe de alta parte, o comisie mixta formata din politisti, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova si reprezentanti ai Comisiei OMV a inceput o ancheta pentru a stabili cauzele incendiului.
Potrivit capitanului Alin Maghiar, de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, dupa ce rezervoarele afectate de foc se vor raci, se va putea interveni pentru determinarea cauzelor ce au dus la producerea incidentului.
In ciuda acestui fapt, prefectul judetului Prahova, Nicolae Alexandri, a declarat ca pana in partea a doua a zilei de ieri nu exista niciun indiciu legat de cauzele izbucnirii focului in interiorul rafinariei.Ajutati de pompierii bucuresteni...Incendiul ce a avut loc in dimineata zilei de ieri a cuprins trei rezervoare Petrobrazi de motorina, aditivi pentru motorina si carburanti pentru aviatie. Dupa mai bine de patru ore, aproximativ 50 de pompieri prahoveni alaturi de alte echipe venite de la Bucuresti au reusit sa stinga incendiul, iar produsele din rezervoarele afectate au fost pompate in alte instalatii, astfel mediul nefiind afectat.
Prefectul orasului, Nicolae Alexandri a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, ca sprijinul pompierilor bucuresteni a fost solicitat pentru ca nu se stia, la acel moment, cat de mult putea dura operatiunea si ca personalul de interventie nu putea fi folosit ore la rand, fara pauza.
Conform ISU Prahova, substantele din rezervoarele afectate nu au avut potential de explozie atat de mare incat sa prezinte risc pentru populatie. In ciuda acestor declaratii, la cateva ore de la producerea incendiului inca se actiona cu spuma pentru racirea rezervoarelor afectate, deoarece, spune prefectul orasului, "desi flacarile au fost lichidate, nu inseamna ca pericolul a trecut. Exista inca riscul reizbucnirii incendiului, fie la cele doua rezervoare care, dupa ce au ars atata timp, sunt foarte incinse, fie in canalele din jurul acestora".
La locul incidentului au fost prezenti mai multi politisti si jandarmi care au securizat zona de urgenta, dar si patru echipaje ale Serviciului de Ambulanta Prahova.
Cu toate acestea, directorul Serviciului de Ambulanta, medicul Daniel Nicolae, a declarat ca nimeni nu a fost ranit, insa cele patru echipaje, formate din doi medici, patru asistenti si patru ambulantieri erau pregatiti sa acorde primul ajutor eventualilor raniti.
Intr-un comunicat al Petrom remis in dimineata zilei de ieri se explica concis situatia de la Petrobrazi: "Azi dimineata (marti - n.r.), in jurul orei 5.00, a izbucnit un incendiu la trei rezervoare din cadrul rafinariei Petrobrazi. In jurul orei 9.00, focul a fost stins in totalitate. Nu au existat raniti sau victime, s-a intervenit prompt, iar situatia este stabila. (...) Activitatea rafinariei nu a fost intrerupta de acest incident".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.