"Nu exista o criza a medicamentelor. Exista doar dorinta de marire a veniturilor sau de denigrare a Ministerului Sanatatii", a precizat ministrul Eugen Nicolaescu in legatura cu amenintarile ADIM (Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medic
"Nu exista o criza a medicamentelor. Exista doar dorinta de marire a veniturilor sau de denigrare a Ministerului Sanatatii", a precizat ministrul Eugen Nicolaescu in legatura cu amenintarile ADIM (Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente) de sistare a importurilor de medicamente.


CONTROALE. Ministrul Nicolaescu a anuntat ca a efectuat controale prin sondaj la patru depozite si cinci farmacii din Bucuresti, pentru a constata modul de administrare a 11 medicamente din programele nationale de sanatate. Controalele efectuate de Ministerul Sanatatii Publice au scos in evidenta ca sunt stocuri de medicamente si note de intrare-iesire a acestora, dar exista o forma de presiune din partea importatorilor de medicamente de a determina Ministerul Sanatatii Publice sa mareasca preturile la medicamente. In privinta controalelor efectuate in farmacii, nu s-a inregistrat sistarea eliberarii medicamentelor compensate si gratuite. Aceste controale se vor extinde in toata tara. De asemenea, in controale vor fi incluse si spitalele. Aceasta masura a fost luata pentru a se urmari modul de distribuire a medicamentelor, mai ales a celor din programele nationale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.