Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, BCR Leasing IFN a anuntat sporirea finantarii bunurilor cu 37% in 2007 fata de anul precedent, insemnand circa 400 milioane euro. Aceasta s-a datorat in parte cresterii volumului total al contractelor de finantare la aproximativ 510 milioane euro, a declarat marti directorul general al BCR Leasing, Claudiu Emanuil Stanescu.
"Pentru 2008, estimam un volum total al bunurilor finantate de companie in jurul a 500 milioane euro si atingerea unei cote de piata de circa 10,5%", a spus Stanescu.
El a adaugat ca acest ritm de crestere al afacerilor se va baza pe vanzarea unor pachete combinate de produse si servicii bancare si de leasing si pe dezvoltarea unor parteneriate de afaceri in toate zonele cu potential.
BCR Leasing a dat publicitatii si structura portofoliului pentru 2007, in care autoturismele - inclusiv flote - aveau o pondere de 44%, vehicule comerciale 27%, echipamente si utilaje industriale 21%, iar leasingul imobiliar cantarea 8%.
Ponderea finantarii autoturismelor in total portofoliu s-a diminuat anul trecut cu 14% fata de 2006, concomitent cu cresterea cu 10% a vanzarilor pe segmentul vehiculelelor comerciale - de la 16% in 2006 - si cu avansul cu 7% a leasingului imobiliar (de la 1% in 2006).O noua directie de dezvoltareBCR Leasing IFN a dat startul unei promotii pe zona promovarii vehiculelor comerciale grele, prin oferirea de finantare cu dobanda de 7% pe o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni si un comision de management de 1,5% din valoarea finantarii. Valoarea reziduala este 20% si inclusa in ratele lunare.
Aditional sunt oferite servicii aditionale de asigurare FULL CASCO, cu franciza 0 la BCR Leasing sau o alta companie agreata.
Leasingul imobiliar a fost lansat de companie la sfarsitul anului 2005 si de la o valoare de 400 mii euro s-a ajuns la 50 milioane de euro la finalul lui 2007. Şi pe acest segment BCR Leasing are pregatita o promotie, prin finantarea constructiei pe stadii de executie.
Compania isi propune sa ofere pachete de servicii cu niste componente integrate, de consultanta si management de proiect.
BCR Leasing IFN lanseaza, totodata, o noua pagina pe Internet care permite vizualizarea de catre client a situatiei la zi a contractului propriu de leasing si imprimarea ultimelor sase facturi emise, au mai spus oficialii companiei.Pe piata care a depasit 4 miliarde de euro anul trecut este o concurenta acerbaAvansul inregistrat de aceste companii se datoreaza in principal dezvoltarii accentuate a finantarii de echipamente si cresterii valorii medii pentru un contract.
La BCR Leasing, valoarea medie unitara pe segmentul auto este de 15.000 - 16.000 euro si 80.000 - 100.000 euro pentru vehicule grele si utilaje, aceste valori fiind insa in crestere. Compania este printre liderii unei piete estimate la peste 4 miliarde euro pentru 2007 si care creste, inca, intr-un ritm anual cu doua cifre.
Finantari mai mari decat BCR Leasing au fost estimate, pentru 2007, de UniCredit Leasing - 520 milioane euro, care nu si-a afisat deocamdata rezultatele pe anul trecut.
Afaceri semnificative pe piata de leasing au fost anuntate de Romstal Leasing (211 milioane euro), in timp ce Porsche Leasing estima finantari de 250 milioane euro pentru 2007.
Motoractive Leasing IFN a finantat anul trecut bunuri in valoare de 190 milioane de euro, in crestere cu 26,6% fata de 2006, nivelul fiind usor inferior estimarilor initiale, de 200 milioane de euro, potrivit datelor companiei. Reprezentantii companiei au ca obiectiv pentru acest an o crestere a valorii bunurilor finantate cu 30 - 35% fata de nivelul inregistrat in 2007, la 247 - 256 milioane de euro.
Piata de leasing ar putea depasi 5 miliarde euro in 2008, in crestere cu circa 25-35% fata de 2007, in conditiile in care piata a ajuns anul trecut la 4,2 miliarde euro, declarase luna trecuta directorul general al EFG Leasing, Sorin Manolescu, intr-un interviu acordat NewsIn.
Pe un orizont de trei-cinci ani, piata va incepe sa se stabilizeze si va creste intr-un ritm mai temperat, de la 20% spre 10%, adaugase Manolescu.
In primele noua luni din 2007, piata romaneasca de leasing a avansat cu 42% pana la 3,31 miliarde euro, ca efect al cresterii economice, potrivit datelor centralizate de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) si de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).