IBM extinde portofoliul hardware si software pentru a ajuta companiile sa virtualizeze resursele tehnologice si pentru a economisi bani, energie si spatiu, se arata intr-un comunicat.  Compania a anuntat lansarea tehnologiei bazate pe microproce
IBM extinde portofoliul hardware si software pentru a ajuta companiile sa virtualizeze resursele tehnologice si pentru a economisi bani, energie si spatiu, se arata intr-un comunicat. Compania a anuntat lansarea tehnologiei bazate pe microprocesoarele POWER6™ destinata clientilor mici si mijlocii si, totodata, noi oferte de virtualizare menite sa ajute clientii sa consolideze capacitatea serverelor, sa economiseasca energie si sa controleze mai eficient costurile infrastructurii IT.
O abordare "virtualizata" a computerelor permite corporatiilor din intreaga lume sa reduca consumul de energie cu pana la 80 de procente, sa gestioneze mai bine extinderea sistemului si sa reduca costurile totale de proprietate cu pana la 72 de procente.
Tehnologia de virtualizare permite rularea mai multor functii de server pe mai putine servere. De exemplu, un singur server ar putea rula mai multe sisteme de operare si sa gazduiasca simultan o serie de aplicatii business.
Folosirea acestor capabilitati de virtualizare poate reduce costurile IT si riscurile de business, poate creste eficienta si flexibilitatea, poate simplifica implementarea si managementul, poate imbunatati rezilienta business-ului si permite noi forme de inovatie.
Avand in vedere aceste cerinte, IBM a lansat noua platforma de virtualizare - PowerVMTM Express - proiectata special pentru a permite clientilor sa organizeze mai bine costurile IT, sa eficientizeze la maximum consumul de energie si sa creasca utilizarea resurselor.
PowerVM ofera solutii de virtualizare pentru o arie larga de sisteme de operare, inclusiv pentru AIX® -- IBM's UNIX®, Linux®, si i5/OS® pentru utilizatorii de System iTM.
Prin combinarea cu noile servere System pTM bazate pe microprocesoare POWER6 si cu serverele BladeCenter® - create special pentru IMM - clientii pot crea pana la 160 de partitii virtuale pe un singur sistem, imbunatatind substantial utilizarea serverelor.
"De obicei, virtualizarea apartine segmentului companiilor mari. Astazi dorim sa simplificam adoptarea tehnologiilor de virtualizare, facandu-le accesibile intreprinderilor mici si mijlocii. Capabilitatile furnizate prin combinarea software-ului de virtualizare de top dezvoltat de IBM cu tehnologia POWER6 ne pozitioneaza dincolo de performantele mondiale si ne permit sa ajutam clientii sa cladeasca business-uri mai eficiente economisind timp, spatiu si bani", a declarat Scott Handy, vicepresedinte al departamentului de marketing si strategie, IBM Power™ Systems.
Potrivit IDC, cheltuielile pentru software si servicii de virtualizare vor depasi 15 miliarde de dolari pana in 2011, peste suma de 6,5 miliarde inregistrata in 2006. Forrester afirma ca frecventa utilizarii serviciilor de virtualizare in randul companiilor medii si mari a crescut intr-un an de la 60 de procente la 86 de procente.
Multe dintre atributiile tehnologiei de virtualizare, un bastion in numeroase sisteme IBM de peste 40 de ani, sunt acum folosite atat de clientii mari, cat si de cei mici. Aproape 70 la suta dintre serverele cu procesoare IBM POWER6 folosesc tehnologia PowerVM. In plus fata de beneficiile aduse procesului de management si costurilor, platforma PowerVM ofera clientilor noi optiuni de imbunatatire a accesibilitatii sistemelor si aplicatiilor, permitand reducerea sau chiar eliminarea perioadelor planificate de downtime. In timp ce ofertele competitive de virtualizare de pe piata sunt limitate la suportul serverelor cu procesoare Intel, inovatia de top dezvoltata de IBM in ceea ce priveste microprocesorul POWER6 si software-ul de virtualizare PowerVM permite clientilor sa partitioneze sub nivelul procesorului, pana la o zecime din capacitatea acestuia.
OSRAM SYLVANIA, lider in solutii de iluminare si produse de specialitate cu design inovativ si tehnologie ecologica, a fost pe punctul de a depasi capacitatea serverului si a dorit sa evite upgrade-urile costisitoare ale sistemelor existente.
Compania s-a confruntat cu provocarea de a reduce semnificativ costurile de operare si de a implementa o noua strategie pe cinci ani. Serverele IBM System p, tehnologia de virtualizare PowerVM si serviciile de migrare oferite de IBM s-au dovedit a fi solutia potrivita.
"In timpul cercetarilor asupra problemei, eram convinsi ca IBM oferea cel mai bun suport pentru tranzitie, cea mai buna tehnologie pentru operatiuni si cea mai buna strategie pentru o dezvoltare pe termen lung," a declarat Jeffrey Ruck, director de servicii de infrastructura IT, OSRAM SYLVANIA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.