Doua trenuri internationale care circula intre Bucuresti si Budapesta si, respectiv, Viena, vor avea, astazi, traseul modificat din cauza grevei feroviarilor maghiari, a informat Ministerul Transporturilor. Astfel, trenul Rapid 346-1/346 Bucuresti &s
Doua trenuri internationale care circula intre Bucuresti si Budapesta si, respectiv, Viena, vor avea, astazi, traseul modificat din cauza grevei feroviarilor maghiari, a informat Ministerul Transporturilor. Astfel, trenul Rapid 346-1/346 Bucuresti ­ Viena va circula miercuri intre Bucuresti Nord ­ Curtici ­ Lokoshaza si va fi anulat pe relatia Lokoshaza ­ Budapesta ­ Viena. De asemenea, trenul Rapid 370-1/370 Bucuresti ­ Budapesta va circula miercuri pe relatia Bucuresti Nord ­ Curtici ­ Lokoshaza, dar va fi anulat intre Lokoshaza si Budapesta.
Potrivit Ministerului Transprturilor, in relatia CFR ­ compania nationala a cailor ferate MAV circula zilnic un numar de 42 de trenuri in trafic internatioanal care tranziteaza prin statiile de frontiera Curtici ­ Lokoshaza, Episcopia-Bihor ­ Biharheresztes, Valea lui Mihai ­ Nyirabrany, Carei-Tiborszallas si Salonta-Kategyan.
Incepand din 31 ianuarie, ora 16:00, in activitatea MAV au aparut perturbari majore din cauza unor miscari de protest ale federatiilor sindicale. Daca la 1 februarie a fost afectata circulatia a zece trenuri, la 4 februarie a 40, marti a fost afectat mersul tuturor celor 42 de trenuri.
Ministerul Transporturilor sustine ca CFR Calatori nu a fost anuntata in mod oficial, pana in prezent, asupra modificarilor in circulatie, iar din contactele neoficiale, partenerii MAV nu pot oferi relatii precise si competente.
CFR Calatori a luat masura de asigurare a trenurilor in circulatie cu vagoane proprii si a vagoanelor necesare a fi furnizate de alte administratii feroviare vecine, precum si toate masurile tehnice care se impun.
Centrul Infotrafic al Politiei Romane a comunicat, marti, ca, potrivit datelor furnizate de Directia Politiei Transporturi, personalul cailor ferate maghiare este in greva din 4 februarie, ora 4:00.
Din aceasta cauza, trenurile internationale de calatori si marfa inregistreaza intarzieri mari atat la intrarea, cat si la iesirea de pe teritoriul Romaniei. Totodata, mai multe trenuri internationale care circula prin Ungaria si pe teritoriul Romaniei au fost anulate, marti, pe anumite tronsoane.
In aceste conditii, au fost luate masuri specifice pentru preintampinarea unor evenimente negative ce ar putea sa apara pe fondul nemultumirii calatorilor aflati in tranzit fata de aceste intarzieri. Pana in prezent nu au fost inregistrate evenimente deosebite cu ocazia desfasurarii grevei personalului feroviar din Ungaria, precizeaza Centrul Infotrafic.
Agentia MTI a relatat, marti, ca angajatii companiei nationale a cailor ferate din Ungaria MAV continua greva nationala dupa ce, cu o zi in urma, reprezentantii sindicatului VDSZSZ nu au reusit sa ajunga la un acord in cadrul negocierilor salariale cu conducerea societatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.