O angajata a Sucursalei BRD din Craiova a fost arestata preventiv, marti, alaturi de alti trei complici, pentru constituirea unui grup infractional organizat, fraude financiare, mai multe infractiuni informatice si spalare de bani, informeaza Minis
O angajata a Sucursalei BRD din Craiova a fost arestata preventiv, marti, alaturi de alti trei complici, pentru constituirea unui grup infractional organizat, fraude financiare, mai multe infractiuni informatice si spalare de bani, informeaza Ministerul Public. Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, Mihaela Rosana Bitu este acuzata de procurorii DIICOT din Timis ca si-a insusit suma de opt milioane de lei (echivalentul a peste 2,2 milioane de euro), bani pe care i-a transferat si ridicat fara autorizare, prin utilizarea fara drept a parolei de acces a directorului sucursalei bancare la care era angajata. Alaturi de Bitu au mai fost arestate alte trei persoane, una dintre ele fiind de origine turca, stabilita la Bucuresti. “In aceeasi cauza penala au mai fost arestati preventiv inculpatii Doru Meosu, Paul Vasile Manzu si Osman Tunc, toti trei implicati in activitatea infractionala initiata de inculpata sus amintita”, se arata in comunicatul Ministerului Public. Jumatate din cei opt milioane de lei au fost transferati in contul turcului, el fiind retinut chiar in timp ce astepta sa ridice banii de la o unitate a bancii din Bucuresti. Diferenta a intrat in contul inculpatului Doru Meosu, cont deschis de acesta la o agentie din Timisoara. La 1 februarie 2008, Meosu a reusit sa ridice, in numerar, o parte din suma ce-i fusese transferata in cont ­ 1,5 milioane de lei. Imediat dupa ce i-a retras, Meosu i-a dat banii lui Paul Vasile Manzu, acesta din urma dand sacosa de bani unei persoane care il astepta in afara sediului bancii. Procurorii DIICOT Timis continua ancheta, incercand sa stabileasca daca mai sunt si alte persoane implicate in operatiune si sa stabileasca exact traseul banilor sustrasi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.