Bursa ofera solutii pentru achizitii atractive, fara comisionBursa Romana de Marfuri a organizat mai multe activitati de promovare a oportunitatilor oferite de ringul bursier, pentru a permite primariilor comunale si orasenesti sa faca achizitii si l
Bursa ofera solutii pentru achizitii atractive, fara comisionBursa Romana de Marfuri a organizat mai multe activitati de promovare a oportunitatilor oferite de ringul bursier, pentru a permite primariilor comunale si orasenesti sa faca achizitii si licitatii la preturi atractive.
Vinerea trecuta, BRM Terminal Arad, cu sprijinul Consiliului Judetean Arad, a explicat primarilor aradeni solutiile propuse de Bursa: deschiderea pietei la disponibil ca solutie rapida pentru achizitiile de materii prime la cota Bursei si consultanta pentru achizitiile clasice. Acestea au fost testate deja de primariile din Covasna, Hasmas si Savarsin.
Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, a afirmat ca "este pacat ca primariile din judetul nostru sa nu fructifice avantajele oferite de tranzactionarea in ringul bursier, in conditiile in care orice entitate publica poate proceda la achizitia de materii prime cotate pe piata la disponibil, sau poate beneficia, prin intermediul BRM, de consultanta in achizitii publice, care se traduce, in final, in economii importante la bugetul local".
"Avem un parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania, colaboram cu multe primarii din intreaga tara si intentionam sa ne extindem din ce in ce mai mult. Am indentificat necesitatea institutiilor de a face achizitii cat mai eficiente la preturi bune, dar si lipsa acuta a expertilor, a serviciilor din licitatii din primarii. Pornind de aici, BRM, cu un comison 0, vine in ajutorul lor, oferind posibilitatea de a reduce din cheltuieli, facand achizitii bune prin intermediul ringului bursier. Cel mai recent exemplu este cel al Primariei din Arad, care a adjudecat o lucrare de apa in valoare de 44 de milioane euro la valoarea de 27 milioane de euro, economisind astfel datorita sistemului de achizitii transparent oferit de BRM", a declarat pentru Curierul National presedintele director general al Bursei.Bursa isi va promova serviciile in toate judeteleIn paralel, la Suceava, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, in colaborare cu BRM Terminal Suceava, a organizat un workshop sustinut de lectori ai BRM. Acestia le-au prezentat celor 150 de reprezentanti ai autoritatilor locale prezenti aceleasi solutii de utilizare corecta a banilor publici in achizitii si au reiterat faptul ca domeniul sensibil al achizitiilor publice merita atentia unor consultanti specializati.
Bursa Romana de Marfuri isi propune sa acopere in lunile ce vor urma cea mai mare parte a judetelor tarii, militand in fapt pentru educarea consumatorilor finali ai tranzactiilor bursiere. "Suntem convinsi ca, fara o cultura bursiera minima, economia romaneasca nu va putea beneficia de avantajele cumpararii pe baza de cotatie, estimand, astfel, corect bugetele, previzionand, stabilind oportunitati si, in final, gestionand inclusiv banul public", a explicat Radu Popa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.