La 1 ianurie 2008 a fost infiintat Centrul European al Consumatorului (ECC Romania), care s-a alaturat retelei ECC-net. Momentul a fost urmat de o conferinta de presa care a avut loc la 5 februarie la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Cu aceasta ocazie, Razvan Resmerita, directorul ECC Romania, a declarat ca aceasta institutie va coopera si cu alte retele existente la nivelul Uniunii Europene (UE) si ca principalele activitati pe care le va intreprinde ECC vor fi informarea cetatenilor, consultanta gratuita si servicii de traducere. Prezenta si ea la eveniment, Maglena Kuneva (foto), Comisarul European al Protectiei Consumatorului, s-a aratat incantata de faptul ca si Romania acorda importanta acestui domeniu si a dat asigurari ca UE va sprijini financiar proiectele derulate de tara noastra pentru protectia consumatorului.

DATE. European Consumer Centres Network (ECC- net - Reteaua Centrelor Europene ale Consumatorilor) este o retea constituita la nivelul UE pentru intarirea increderii consumatorilor prin facilitarea solutionarii problemelor cu care se confrunta, in special daca au facut o achizitie in alt stat european. ECC Romania este cofinantat de Comisia Europeana si de Guvernul Romaniei, prin ANPC, si sprijinit logistic de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC Romania).