Operatorul roman low-cost Blue-Air vrea sa achizitioneze doua aeronave Boeing 737-800 in valoare de 150 de milioane de euro. Potrivit unui anunt facut ieri de compania americana, contractul cu Boeing include si optiunea pentru achizitionarea altor do
Operatorul roman low-cost Blue-Air vrea sa achizitioneze doua aeronave Boeing 737-800 in valoare de 150 de milioane de euro. Potrivit unui anunt facut ieri de compania americana, contractul cu Boeing include si optiunea pentru achizitionarea altor doua avioane.
"Ne-am dublat numarul pasagerilor in fiecare an de la inceperea operatiunilor. Privind in perspectiva, modelul 737-800 este cel mai capabil avion de pe piata, cu o evolutie demonstrata si impresionanta. Este aeronava potrivita pentru cresterea previzionata pentru aceasta regiune", a declarat intr-un comunicat Gheorghe Racaru, director general al Blue Air.
Operatorul roman a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca cele doua aeronave au o capacitate de 189 de locuri fiecare, prima dintre acestea urmand sa fie livrata in vara, iar a doua pana la sfarsitul anului, acestea urmand sa fie operationale incepand cel mai probabil din 2009.
Compania aeriana a mai achizitionat o aeronava Boeing in toamna anului trecut, in baza unui acord de leasing, care urmeaza sa fie introdusa in functiune in acest an.
Astfel, Blue Air opereaza o flota de cinci aeronave Boeing 737, iar achizitionarea altor doua avioane este, in opinia vicepresedintelui pentru vanzari in Europa, Rusia si centrul Asiei, Marlin Dailey, "cheia succesului pentru operatorii low-cost".
Succesul pe piata al noii generatii de B737 este confirmat de investitori, care il clasifica frecvent ca fiind aeronava preferata datorita eficientei superioare si a costurilor operationale mici, se arata in comunicatul producatorului american.
Compania aeriana low-cost estimeaza pentru anul in curs o cifra de afacei de 120 de milioane de euro, cu aproximativ 30 de milioane de euro mai mult decat rezultatele obtinute in anul precedent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.