Volksbank Romania a decis ieri majorarea ratei dobanzii cu 1 punct procentual, de la 5.95% la 6.95% pe an, pentru creditele auto si cele garantate cu ipoteca in lei, decizia fiind luata pe fondul cresterilor de dobanda de politica monetara operate de
Volksbank Romania a decis ieri majorarea ratei dobanzii cu 1 punct procentual, de la 5.95% la 6.95% pe an, pentru creditele auto si cele garantate cu ipoteca in lei, decizia fiind luata pe fondul cresterilor de dobanda de politica monetara operate de Banca Nationala a Romaniei in ultimele luni, arata institutia de credit. Totodata, Volksbank a decis si o majorare de dobanda cu 1,5% pentru acelasi tip de credite care se aplica clientilor care au depus solicitari de credite in lei pana la data de 17 septembrie 2007. "In ultimele luni au survenit schimbari semnificative pe piata monetara, ceea ce a determinat Banca Nationala a Romaniei sa majoreze dobanda de referinta. Acestea sunt motivele pentru care un numar mare de banci, inclusiv Volksbank Romania, se confrunta acum cu necesitatea de a majora ratele dobanzilor pentru produsele de creditare in RON.", se arata intr-un comunicat de presa al bancii. In cazul in care nivelul costurilor va reveni, banca va opera reduceri ale ratelor de dobanda pana la nivelul lor initial, arata banca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.