Victoria prooccidentalului Boris Tadici in fata prorusului Tomislav Nikolici in cursa pentru presedintia Sebiei ar putea pune in pericol coalitia aflata la guvernare. Situatia ar putea genera o noua disputa privind viitorul tarii, cu doar cateva zil
Victoria prooccidentalului Boris Tadici in fata prorusului Tomislav Nikolici in cursa pentru presedintia Sebiei ar putea pune in pericol coalitia aflata la guvernare. Situatia ar putea genera o noua disputa privind viitorul tarii, cu doar cateva zile inainte de intentia provinciei Kosovo de a-si declara unilateral independenta. Tadici a castigat alegerile prezidentiale de duminica cu 50,5%, conform rezultatelor partiale. Sarbii par astfel divizati intre un nationalism radical si un curs pragmatic, prooccidental. Uniunea Europena a perceput acest scrutin ca pe un referendum privind reactia Serbiei la independenta Kosovo. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a salutat victoria prooccidentalului sarb. „Victoria dumneavoastra intervine intr-un moment critic pentru Serbia si pentru Balcani. Sunt increzator ca Serbia va continua sa joace un rol constructiv in problemele actuale si va contribui la asigurarea stabilitatii in regiune“, a spus Barosso.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.