Pentru zece zile, Venetia a devenit "Poarta de Est" a Europei, prin care cultura romaneasca patrunde spre inima continentului. Carnavalul 2008 are loc in cosmopolita cetate a dogilor, intre 25 ianuarie si 5 februarie, interesul publicului venetian fi

Pentru zece zile, Venetia a devenit "Poarta de Est" a Europei, prin care cultura romaneasca patrunde spre inima continentului. Carnavalul 2008 are loc in cosmopolita cetate a dogilor, intre 25 ianuarie si 5 februarie, interesul publicului venetian fiind indreptat nu doar spre procesiunea mastilor, ci si spre specacolul complex al artei plastice, muzicii, dansului, teatrului si folclorului romanesc.

Peste 150 de artisti din Romania si-au demonstrat talentul in 40 de spectacole, pe scena sau in plina strada, uimind zecile de mii de turisti care umplu pana la refuz spatiile culturale si strazile inguste ale Venetiei. Duminica, "Marius Mihalache Band" a prezentat un concert mondial de rock-jazz, epatand publicul din Piata San Marco, reper incarcat de 1000 de ani de istorie carnavalesca. Aplauze au primit si Calusarii, fanfara Savale, Teatrul Masca, Nicolas Simion Band - care au avut reprezentatii in aceeasi zi. Asta-seara, "carnavalul romanesc" va continua "in forta" cu parada Calusarilor si concertul formatiei "Amadeus", invitata sa inchida "Sensation Show" in Piata San Marco.

PARTENERIAT. Ministrul Ovidiu Silaghi a declarat pentru Jurnalul National ca primaria Venetiei a solicitat Romaniei deschiderea unui consulat onorific in oras, acesta urmand sa fie cel de al doilea in regiunea Veneto. De asemenea, s-a discutat semnarea un parteneriat de participare permanenta a Romaniei la Carnaval si o intelegere de transformare a standului romanesc la Bienala de la Venetia in expozitie permanenta a valorilor cultural-artistice romanesti, urmand sa fie integrat in traseul turistic venetian. "Acest lucru deschide o mare oportunitate pentru Romania, intrucat Venetia e vizitata anual de 20 de milioane de turisti. Putem vorbi de un principiu al jocului de biliard, care poate insemna o promovare a Romaniei in fata turistilor care tranziteaza anual Venetia", apreciaza Silaghi. In alta ordine de idei, prezenta exceptionala a culturii romanesti la editia de anul acesta a Carnavalului a facut, pentru prima data in ultimul timp, ca presa de scandal din peninsula sa-si schimbe tonul fata de Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.