Majoritatea romanilor care lucreaza in aceasta tara, precum si alti imigranti straini, depun eforturi pentru un viitor mai bun, contribuind si la dezvoltarea economica a tarii. Cu toate acestea, politica de securitate trebuie sa tina cont de faptul c
Majoritatea romanilor care lucreaza in aceasta tara, precum si alti imigranti straini, depun eforturi pentru un viitor mai bun, contribuind si la dezvoltarea economica a tarii. Cu toate acestea, politica de securitate trebuie sa tina cont de faptul ca este indispensabil sa controleze persoane care sosesc pe teritoriul spaniol cu intentia probabila de a comite infractiuni. Acest procentaj de zece la suta este foarte ridicat si presupune o colaborare speciala intre autoritatile spaniole si cele romane. Pe de alta parte, sapte cetateni romani, acuzati de fraude pe Internet ale caror pagube se ridica la circa 12.000 de euro, au fost arestati de politia spaniola. Potrivit Mediafax, modul de operare consta in obtinerea, in mod fraudulos, a numerelor de cont si parolele de acces ale conturilor victimelor. Membrii retelei trimiteau mesaje pe Internet, in care solicitau clientilor de banci aceste date, invocand o actualizare a bazelor de date. Odata obtinute datele, ei efectuau rapid transferuri spre conturi ale membrilor retelei sau complici ai acestora. Politistii au efectuat doua perchezitii la domiciliu, in Madrid si localitatea Torrejon de Ardoz, unde au descoperit mai multe documente si calculatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.