Misiunea de 2000 de membri va putea incepe abia dupa reuniunea ministrilor de Externe, programata la 18 februarie, la Bruxelles. Atat Boris Tadici (foto), castigatorul alegerilor din Serbia, cat si premierul Vojislav Kostunita, au declarat in mai mul
Misiunea de 2000 de membri va putea incepe abia dupa reuniunea ministrilor de Externe, programata la 18 februarie, la Bruxelles. Atat Boris Tadici (foto), castigatorul alegerilor din Serbia, cat si premierul Vojislav Kostunita, au declarat in mai multe randuri ca Serbia nu accepta o misiune UE in zona, explicand ca prin acest act este practic incalcata Rezolutia ONU 1244 care prevede suveranitatea statului sarb. In Serbia, rezultatele partiale ale celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale au confirmat predictiile sondajelor de opinie din ajun, proeuropeanul Boris Tadici suflandu-i functia suprema in stat ultranationalistului Tomislav Nikolici cu o diferenta de doar 3%. Creditat cu 50,5% din voturile exprimate la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele in exercitiu al Serbiei, Boris Tadici, l-a invins in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale pe candidatul Partidului Radical, Tomislav Nikolici, cotat cu 47,8% din sufragii. "Voi discuta cu Nikolici deoarece un numar mare de cetateni i-au sustinut ideile. Este important sa unificam Serbia", a declarat Tadici. Anterior, reprezentantul Partidului Radical isi recunoscuse infrangerea, la putin timp dupa ce isi exprimase disponibilitatea de a coopera militar cu Rusia in eventualitatea unei victorii, declarandu-se pregatit sa permita avioanelor rusesti sa patruleze spatiul aerian sarb. Boris Tadici va depune juramantul in fata Parlamentului cel mai probabil pe 15 februarie, de Ziua Nationala a Serbiei. Oficialul sarb a fost felicitat, in scris, pentru victorie de omologul sau roman, Traian Basescu, presedintia slovena a UE apreciind, de asemenea, realegerea sa. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.