Companiile Mercer si Schroders Investment Management si consortiul format de Industrie und Finanzkontor si Independent Capital au depus oferte pentru asigurarea de servicii de consultanta financiara la Fondul Proprietatea. Castigatorul va fi anuntat

Companiile Mercer si Schroders Investment Management si consortiul format de Industrie und Finanzkontor si Independent Capital au depus oferte pentru asigurarea de servicii de consultanta financiara la Fondul Proprietatea. Castigatorul va fi anuntat in luna martie. “Pe parcursul lunii februarie se vor desfasura o serie de intalniri cu fiecare dintre aceste companii in parte, pe baza carora companiile vor elabora si vor depune oferta finala. La inceputul lunii martie, procesul de selectie va intra in ultima faza, de evaluare a ofertelor finale si de angajare a consultantului financiar”, au precizat surse din cadrul Fondului Proprietatea.
Consultanta financiara ce va fi oferita de catre castigator inseamna, in principal, administrarea FP, dar si in servicii ulterioare, cum ar fi elaborarea politicii de investitii.

CONDITII. Ca sa fie admise in a doua etapa, companiile trebuie sa aiba o buna reputatie internationala si sa fi avut in ultimii trei ani minim trei clienti ale caror active detinute sau administrate sa fie mai mare de 100 milioane de euro pe client. De asemenea, companiile trebuie sa fi avut o experienta de minimum trei ani in consultanta financiara si sa fi avut in 2005 si 2006 o cifra de afaceri de cel putin 50 de milioane de euro.
Cea de-a treia etapa presupune evaluarea ofertelor finale. Criteriul principal este oferta cea mai avantajoasa economic. Nu vor fi acceptate candidaturile si vor fi descalificate persoanele care au fost condamnate definitiv de instante judecatoresti pentru participare la activitati sau organizatii criminale, coruptie, frauda sau spalare de bani. Nu pot candida firme in faliment.
Deocamdata, actionarul principal al Fondului Proprietatea este statul roman, prin Ministerul Economiei si Finantelor. Un numar de 3.028 de persoane au primit despagubiri de la statul roman pentru bunurile confiscate de regimul comunist, totalizand 11,26% din actiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.