Miliardarul Richard Branson, bancherul Luqman Arnold si o echipa interna de management au anuntat ieri ca vor face oferte oficiale de preluare a bancii britanice Northern Rock Plc, in ziua termenului-limita impus de guvern pentru oferte, relateaza Re
Miliardarul Richard Branson, bancherul Luqman Arnold si o echipa interna de management au anuntat ieri ca vor face oferte oficiale de preluare a bancii britanice Northern Rock Plc, in ziua termenului-limita impus de guvern pentru oferte, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Branson, care detine Virgin Group, a anuntat ca va inainta o oferta pentru banca in impas financiar inainte de termenul-limita de 4 februarie, iar grupul de investitii Olivant, detinut de Luqman Arnold si echipa interna de management, au anuntat, de asemenea, ca vor licita. Guvernul Marii Britanii, care doreste un cumparator din sectorul privat, va trebui sa aleaga apoi care este cea mai buna optiune atat pentru viitorul bancii, cat si pentru platitorii de taxe din Marea Britanie. Nu se stie sigur cat timp va trece pana cand guvernul va lua o decizie, care ar putea depinde de primul-ministru, Gordon Brown. In septembrie, Bank of England a acordat Northern Rock un imprumut de 25 miliarde lire sterline, dupa ce criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite ale Americii a adus banca aproape de faliment. Guvernul a garantat ca aceasta finantare va fi disponibila tuturor ofertantilor, ceea ce inseamna ca soarta bancii va fi legata de stat pentru mai multi ani. Potrivit ziarului Sunday Times, ofertantii au fost anuntati ca va trebui sa accepte un mandat care permite guvernului sa contribuie la o viitoare crestere a profitului. Castigatorul licitatiei va trebui, totodata, sa urmeze o strategie cu grad de risc scazut pentru grup. Bancile concurente vor urmari oricare avantaj nedrept care ar putea fi obtinut din sprijinul guvernamental, de exemplu daca Northern Rock ar retrage bani din pietele de capital beneficiind in continuare de lichiditate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.